לוטרה חסרת-טופר אסייתית

מתוך המכלול
קפיצה אל: ניווט, חיפוש
לוטרה חסרת-טופר אסייתית
Oriental clawless otter.jpg
מיון מדעי
ממלכה בעלי חיים
מערכה מיתרניים
מחלקה יונקים
סדרה טורפים
משפחה סמוריים
תת-משפחה לוטרות
סוג לוטרה חסרת-טופר
מין לוטרה חסרת-טופר אסייתית
שם מדעי
Aonyx cinerea
תחום תפוצה
Oriental Small-clawed Otter area.png

לוטרה חסרת-טופר אסייתית (שם מדעי: Amblonyx cinerea) היא מין הלוטרה הקטנה ביותר בעולם. היא חיה בביצות וביצות מנגרובים ברחבי דרום, מזרח ודרום-מזרח אסיה במדינות: בנגלדש, בורמה, הודו, דרום מזרח סין, לאוס, סינגפור, הפיליפינים, תאילנד, וייטנאם, מלזיה ואינדונזיה. כמו שנרמז משמה היא חסרת טפרים ויכולה במקום זה למשש ולאחוז בטרפה.

זו הלוטרה הקטנה ביותר ומגיעה לאורך 70–100 סנטימטרים ולמשקל 1-5.4 קילוגרם. פרוותה חומה אפורה ולבנה מלמטה עד לתחתית הפנים, והיא דומה ללוטרה חסרת-הטופר האפריקאית הגדולה ממנה בהרבה.

זוהי לוטרה גמישה בעלת מבנה גוף מוארך ורגליים קצרות והיא חיה ומתחבאת בין סלעים ושיחים נמוכים.

המזון העיקרי של הלוטרה הוא חסרי חוליות מימיים קטנים כמו סרטנים, תולעים ורכיכות אך ניזונים גם מבעלי חוליות, בעיקר מצפרדעים, שפמנונים, עכברים ונחשים. את טרפם הם חושפים מתחת לבוץ בעזרת ידיהם ותופסים במהירות. הם יודעים גם לפצח צדפות בצורה דומה לצורה של לוטרת הים.

הלוטרה נמצאת בסכנת הכחדה עקב ציד, אובדן סביבת ביצות המנגרובים שלהם וכן זיהום.

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

סמל המכלול גמרא 2.PNG
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רישיון cc-by-sa 3.0