לוטרה חסרת-טופר אפריקאית

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
קריאת טבלת מיוןלוטרה חסרת-טופר אפריקאית
Aonyx capensis, male, Shamvura.jpg
מיון מדעי
ממלכה: בעלי חיים
מערכה: מיתרניים
מחלקה: יונקים
סדרה: טורפים
משפחה: סמוריים
תת־משפחה: לוטרות
סוג: לוטרה חסרת-טופר
מין: לוטרה חסרת-טופר אפריקאית
שם מדעי
Wikispecies-logo.svg Aonyx capensis
תחום תפוצה
African Clawless Otter area.png

לוטרה חסרת-טופר אפריקאית (שם מדעי: Aonyx capensis) היא מין של לוטרה גדולה החיה באפריקה שמדרום לסהרה. היא הלוטרה השנייה בגודלה במים מתוקים (לאחר לוטרת ענק) ונפוצה בנהרות וביצות באפריקה, מיערות ועד לסוואנה, אך לא באזור קונגו.

הלוטרה בעלת רגליים חזקות אך חסרי טפרים שהעניקו לסוגה את שמו. יש להם פרווה ארוכה חומה-אפורה, כשהבטן, הגרון והחלק התחתון של הפנים בהיר יותר. אורכם 113–163 סנטימטרים ומשקלם 13–36 קילוגרם. הגולגולת מוארכת ומלאה שיניים חדות שנועדו לתפוס וללעוס את הטרף. יש להם זנב ארוך ועבה לרדיפה מהירה במים וגם קרומי שחייה בין האצבעות.

ישנם 6 תת-מינים:

  • A. c. capensis
  • A. c. hindei
  • A. c. meneleki
  • A. c. congica
  • A. c. microdon
  • A. c. philippsi

תת-המין A. c. congica נחשב לעיתים למין עצמאי.

הלוטרות חיות בבדידות יחסית, אך לעיתים נעים בזוגות עם צעיריהם. הם מאד טריטוריאליים ויתקפו כל לוטרה שתיכנס לאזור. הם נמצאים רוב הזמן במים ונחים במאורות תת-קרקעיות בלילות. הלוטרות צדות בעיקר דגים וגם סרטנים, מכרסמים, עופות ודוחיים קטנים. רוב הטרף ניצוד בתוך המים.

הם עצמם עלולות להיטרף על ידי פיתונים, תנינים, אריות, צבועים ועיטמים.

ראו גם

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

Logo hamichlol.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0