מוסחן
מראה
	
	
|  | |
| מוסחן | |
| מאכלים | |
|---|---|
| מטבח | המטבח של ערביי ארץ ישראל | 
| מוצא | ארץ ישראל | 
| מרכיבים עיקריים | עוף, בצל, סומאק, שמן זית, לאפה | 
מוסחן (בערבית: مسخّن – משהו מחומם[1]) או מוחמר (محمر - אדום) הוא הוא מאכל נפוץ במטבח של ערביי ארץ ישראל, הכולל עוף ובצל הצלויים בסומאק ומוגשים לצד צנוברים מטוגנים על גבי לאפה. מקורו של המאכל בערים ג'נין וטולכרם שבשומרון.[2] המוסחן נחשב בעיניי רבים למאכל הלאומי של הפלסטינים. הוא נפוץ ברחבי יהודה ושומרון, באזור המשולש, בגליל ובממלכת ירדן.[3]
גלריית תמונות
- 
			
			מוסחן בסגנון מסורתי בעיירה הפלסטינית עזון
- 
			
			מוסחן בירדן
- 
			
			מוחמר כפי שמוגש בצפון הארץ
קישורים חיצוניים
- מתכון למוסחאן, מאתר השולחן
הערות שוליים
- ↑ "Recipe: Musakhkhan (Arab Levant, Palestine) Musakhkhan". www.cliffordawright.com. ארכיון מ-12 ביוני 2017. נבדק ב-24 באפריל 2018. {{cite web}}: (עזרה)
- ↑ Albala, Ken. Food Cultures of the World Encyclopedia [4 volumes]: [Four Volumes]. p. 293.
- ↑ Ghillie Basan (בינואר 2007). The Middle Eastern Kitchen. Hippocrene Books. pp. 189–. ISBN 978-0-7818-1190-3. {{cite book}}: (עזרה)
שגיאות פרמטריות בתבנית:מיון ויקיפדיה 
שימוש בפרמטרים מיושנים [ דרגה ] מוסחן33025132
 
	 
		 
	




