לדלג לתוכן

מוסחן

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
מוסחן
مسخّن
מוסחן
מוסחן
מאכלים
מטבח המטבח של ערביי ארץ ישראל
מוצא ארץ ישראל
מרכיבים עיקריים עוף, בצל, סומאק, שמן זית, לאפה

מוסחןערבית: مسخّن – משהו מחומם[1]) או מוחמר (محمر - אדום) הוא הוא מאכל נפוץ במטבח של ערביי ארץ ישראל, הכולל עוף ובצל הצלויים בסומאק ומוגשים לצד צנוברים מטוגנים על גבי לאפה. מקורו של המאכל בערים ג'נין וטולכרם שבשומרון.[2] המוסחן נחשב בעיניי רבים למאכל הלאומי של הפלסטינים. הוא נפוץ ברחבי יהודה ושומרון, באזור המשולש, בגליל ובממלכת ירדן.[3]

גלריית תמונות

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא מוסחן בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. "Recipe: Musakhkhan (Arab Levant, Palestine) Musakhkhan". www.cliffordawright.com. ארכיון מ-12 ביוני 2017. נבדק ב-24 באפריל 2018. {{cite web}}: (עזרה)
  2. Albala, Ken. Food Cultures of the World Encyclopedia [4 volumes]: [Four Volumes]. p. 293.
  3. Ghillie Basan (בינואר 2007). The Middle Eastern Kitchen. Hippocrene Books. pp. 189–. ISBN 978-0-7818-1190-3. {{cite book}}: (עזרה)
ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.


שגיאות פרמטריות בתבנית:מיון ויקיפדיה

שימוש בפרמטרים מיושנים [ דרגה ]
מוסחן33025132