מימי שרתון

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
Gnome-edit-clear.svg
יש לערוך ערך זה. ייתכן שהערך סובל מבעיות ניסוח, סגנון טעון שיפור או צורך בהגהה, או שיש לעצב אותו, או מפגמים טכניים כגון מיעוט קישורים פנימיים.
אתם מוזמנים לסייע ולערוך את הערך. אם לדעתכם אין צורך בעריכת הערך, ניתן להסיר את התבנית.
יש לערוך ערך זה. ייתכן שהערך סובל מבעיות ניסוח, סגנון טעון שיפור או צורך בהגהה, או שיש לעצב אותו, או מפגמים טכניים כגון מיעוט קישורים פנימיים.
אתם מוזמנים לסייע ולערוך את הערך. אם לדעתכם אין צורך בעריכת הערך, ניתן להסיר את התבנית.

שגיאת לואה ביחידה יחידה:תבנית_מידע בשורה 261: תבנית אישיות תקשורת ריקה. מימי שרתוןאנגלית: Mimi Sheraton;‏ 10 בפברואר 19266 באפריל 2023) הייתה עיתונאית יהודייה-אמריקאית, שהתפרסמה בעיקר כמבקרת מסעדות וכמחברת ספרי בישול. בשנים 19761983 הייתה מבקרת מסעדות של העיתון "הניו יורק טיימס".

ביוגרפיה

מימי שרתון נולדה בשם מרים סולומון בפלטבוש, ברוקלין, ניו יורק, דור שלישי למהגרים יהודים ממזרח אירופה וממרכזה (פולין, גרמניה ורומניה של ימינו). הוריה נולדו בניו יורק. אביה, ז'וזף סולומון, היה סוחר פירות וירקות ב"שוק המזון הסיטונאי וושינגטון" ("Washington Market") בטרייבקה. אימה של מימי, ביאטריס, הייתה ידועה במשפחה כבשלנית טובה.

אחרי שסיימה בשנת 1943 את לימודיה בתיכון "מידווד" ("Midwood"), למדה שיווק וכתיבה עיתונאית בבית הספר למסחר של אוניברסיטת ניו יורק. בעת לימודיה עבדה בפרסום לרהיטים ותכשיטים. שרתון למדה לבשל לבד מתוך מתכונים של המגזין "גורמה" ("Gourmet")[1] ולמדה קורס ערב לעיצוב פנים. בעת שעבדה במדור לעיצוב בית של המגזין "סבנטין" ("Seventeen Magazine")[2] התחילה לכתוב גם על אוכל. בשנת 1945 התחתנה עם ביל שליפמן, חייל אמריקאי שחזר ממלחמת העולם השנייה, ושינתה את שם משפחתה לשרתון. אז עברה לגור בגריניץ' וילג', שם היא התגוררה עד למותה.

בתחילת שנות ה-60 יצאה למסע של ארבעה חודשים ברחבי העולם כדי לכתוב מדריך נסיעות ל-60 ערים מפורסמות בעולם. את הטור הראשון שלה לביקורת מסעדות כתבה שרתון בשבועון "קיו" שהתמזג עם "ניו יורק מגזין". שם נדרשה לכתוב בשם העט "מרתה מרטין". עבדה אחר כך כמבקרת מסעדות של וילג' וויס ושל New York Magazine. בדצמבר 1975 התקבלה לעבוד כמבקרת מסעדות ב"ניו יורק טיימס" ומילאה תפקיד זה במשך שמונה שנים. השתלמה בבישול ב"צ'אינה אינסטיטוט" בניו יורק, בבית הספר "לה קורדון בלה" בפריז, כמו כן אצל מורים פרטיים לבישול בקופנהגן, בביירות, בפנום פן ובאיסטנבול.

בעבודתה כמבקרת מסעדות האלמוניות הייתה מרכזית בעיניה. בעת עבודתה ב"ניו יורק טיימס" לצורך כתבותיה נהגה לבקר במסעדה אחת בין שלוש לשתים עשרה פעמים לפני שכתבה את התרשמותה מהמסעדה. אחרי שעזבה את "ניו יורק טיימס" ב-1983 עבדה כמבקרת מסעדות בשורה של מגזינים כולל "טיים", "קונדה נאסט טרוולר", "ואניטי פייר", "הארפר'ס בזאר" ו"ווג". נשלחה בין היתר לכתוב בתחום "החיים הטובים" בארצות רבות, כולל ברזיל, ארגנטינה וישראל (בה ביקרה ב-1994). היא למדה בבית הספר למלונאות של אוניברסיטת קורנל ובמכון הקולינרי של אמריקה בסנט הלנה, קליפורניה. בשנות ה-2000 כתבה שרתון מדור אוכל מצחיק ב"דיילי ביסט".

פחות מעשור אחרי הנישואים הראשונים התגרשה ונישאה לאדם בשם דיק פלקונה, איתו ילדה בן.

נפטרה בניו יורק ב-6 באפריל 2023.

ספרים

  • The Seducer's Cookbook, 1964
  • City Portraits; a Guide to 60 of the World's Great Cities, 1964
  • The German Cookbook, 1965
  • Family Circle's Barbecues From Around the World, 1973
  • Visions of Sugarplums: A Cookbook of Cakes, Cookies, Candies & Confections from All the Countries that Celebrate Christmas, 1986
  • The Whole World Loves Chicken Soup, 1995
  • Eating My Words: An Appetite for Life
  • 1,000 Foods to Eat Before you Die
  • From My Mother's Kitchen, 1977 - (ממטבחה של אמי) ספר המתכונים הראשון שלה
  • Mimi Sheraton's Favorite New York Restaurants, 1991
  • Food Tales, 1992
  • Food Markets of the World, 1997
  • Hors d'Oeuvres & Appetizers, 2001
  • The Bialy Eaters, 2000 (אוכלי ה"ביאלי" )
  • Eating My Words, 2004

לקריאה נוספת

  • Marc Levy - art. Mimi Sheraton
  • 2012 p. 247-248 in Andrew Smith (ed) The Oxford Encyclopedia of Food and Drink in America, second edition

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. ^ Gourmet Magazine: gourmet.com, www.gourmet.com.s3-website-us-east-1.amazonaws.com
  2. ^ Cute Hairstyles, Celeb News, Fun Quizzes, Beauty Advice, and Teen Fashion - Seventeen Magazine, Seventeen (באנגלית)
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0