מקרוד
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
מקרוד או מקרוט (בערבית: مقروض; בתעתיק מדויק: מקרוץ') היא עוגייה צפון אפריקאית, הנפוצה בעיקר במדינות תוניסיה, אלג'יריה, מרוקו ולוב.
המקרוד עשויה מקמח, סולת, סוכר, שמן ומי ורדים, במילוי של תמרים מעוכים. העוגייה מגולגלת לרולדה, ונחתכת לפרוסות עבות, או מעוצבת כמו מעמול, לאחר מכן מטוגנת בשמן עמוק עד להזהבה ומועברת לסירופ סוכר חם.
כיוון שהכנת המקרוד דורשת עבודה רבה, נהוג להגיש אותה בשמחות ובחגים, בהם, חנוכה, פורים ובמימונה.
קישורים חיצוניים