מקרוד

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מקרוד מסורתי

מקרוד או מקרוטערבית: مقروض; בתעתיק מדויק: מקרוץ') היא עוגייה צפון אפריקאית, הנפוצה בעיקר במדינות תוניסיה, אלג'יריה, מרוקו ולוב.

המקרוד עשויה מקמח, סולת, סוכר, שמן ומי ורדים, במילוי של תמרים מעוכים. העוגייה מגולגלת לרולדה, ונחתכת לפרוסות עבות, או מעוצבת כמו מעמול, לאחר מכן מטוגנת בשמן עמוק עד להזהבה ומועברת לסירופ סוכר חם.

כיוון שהכנת המקרוד דורשת עבודה רבה, נהוג להגיש אותה בשמחות ובחגים, בהם, חנוכה, פורים ובמימונה.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא מקרוד בוויקישיתוף
Foodlogo.svg ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0