נוריהירו יאסואה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
Gnome-colors-edit-find-replace.svg
יש לשכתב ערך זה. הסיבה היא: ראו דף השיחה.
אתם מוזמנים לסייע ולתקן את הבעיות, אך אנא אל תורידו את ההודעה כל עוד לא תוקן הדף.
יש לשכתב ערך זה. הסיבה היא: ראו דף השיחה.
אתם מוזמנים לסייע ולתקן את הבעיות, אך אנא אל תורידו את ההודעה כל עוד לא תוקן הדף.
לא ידועלא ידוע זהו שם יפני; שם המשפחה הוא יאסואה.

נוריהירו יאסואהיפנית: 安江仙弘;‏ 18861950) היה קולונל בצבא היפני הקיסרי. הוא ידוע בעיקר בעקבות תפקידו המכריע בגיבוש תוכנית דג הפוגו למילוט יהודי אירופה ושיכונם בשטחי הכיבוש היפני - ובעיקר במנצ'וריה - בזמן מלחמת העולם השנייה.

חייו ופועלו

בגיל 33 נשלח יאסואה, אז בדרגת סרן, בהוראת קיסרות מייג'י לסייע לצבא הלבן בחזית הסיבירית כנגד הצבא האדום הקומוניסטי. בסיביר, חבר יאסואה לצוותו של הגנרל גריגורי סמיונוב, שהיה אנטישמי מובהק שהאמין בפרוטוקולים של זקני ציון ודאג להפיצם כציוד חובה, לצד נשק ומדים, בקרב כל פקודיו. כך, בעודו משרת לצד גנרל סמנוב, נחשף יאסואה לפרוטוקולים ובהשפעתם אימץ את התובנה כי היהודים אכן מהווים גורם דומיננטי בניהול סידרי העולם.

עם חזרתו ליפן בשנת 1922, ובהשפעת הפרוטוקולים, חתר יסואה להעלאת המודעות בקרב העם היפני לסכנות הנשקפות מ"המזימה היהודית" וכן ניסה להשפיע על הממשל היפני להכיר בהשפעתם של היהודים על הנעשה בעולם, שם החל בהפצת האנטישמיות ביפן. במסגרת עבודתו בחיל המודיעין היפני, הוא החל לעבוד על תרגום הפרוטוקולים ליפנית, תוך כדי שיחות עם בכירים בצבא יפן ובעיקר עם קורשיגה אינוזוקא. כעבור מספר חודשים, החלו השניים לחקור במסגרת תפקידם את השאיפה היהודית למשול בעולם, לקיים רבי-שיח בעניין ולפרסם מאמרים בנושא זה בעלוני צבא פנימיים. לאחר שהוציא יאסואה לאור את תרגומו היפני ל"הפרוטוקולים של זקני ציון", משך הדבר את תשומת לבו של הגאימושו (外務省, Gaimusho) - משרד החוץ היפני - שהחליט לשלוח מטעמו את יאסואה לארץ ישראל על מנת לחקור את העם היהודי בערש תרבותו. בשנת 1926 יצא יאסואה למשימה, ועזב את יפן לכיוון ארץ ישראל, בה סייר לאורכה ולרוחבה תוך שהוא מראיין את בני היישוב היהודי בארץ, ביניהם דמויות בולטות בהנהגת היישוב כרבנים ומנהיגים ציוניים כדוד בן-גוריון וחיים ויצמן. יאסואה גילה עניין מיוחד בתנועה הקיבוצית העולה, בה ראה כלי בידיה של היהדות העולמית בעזרתו תנסה להשליט את המזימה היהודית-קומוניסטית בעולם. עם זאת, עם שובו ליפן הביע יאסואה בדיווחו לגאימושו פליאה מכך שאיש מהאנשים עימם דיבר במשך כל זמן שהותו בארץ-ישראל לא הזכיר דבר "מזימה" או "שליטה עולמית".


P vip.svg ערך זה הוא קצרמר בנושא אישים. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0