סלברייט

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
סלברייט די.איי בע"מ
Cellebrite DI Ltd.
CLB logo Tag 2color pos rgb.png
נתונים כלליים
סוג חברה ציבורית
חברת אם Sun Corporation
ענפי תעשייה טכנולוגיה עילית
מוצרים עיקריים מערכת לשליפה וניתוח מידע UFED Ultimate/Physical, שירותים מתקדמים לשליפה ופענוח נתונים מקודדים, מערכת לשליפה וניתוח מידע מבוסס-ענן UFED Cloud Analyzer, מערכת ניהול מרכזית (CMS), מערכת Cellebrite Analytics Enterprise, מערכת Cellebrite Analytics Desktop, מערכת לשליפה וניתוח ראשוני בשטח UFED InField
שווי שוק 2.13 מיליארד דולר (18 באפריל 2024)
מנכ"ל יוסי כרמיל (מנכ"ל גלובלי)
עובדים 550+ (נכון ל-2018)

סֶלֶבְּרַייט די. איי בע"מאנגלית: Cellebrite DI) היא חברה ישראלית המספקת כלים לשוק אכיפת החוק, צבא, מודיעין, מחלקות אבטחה וחקירה של תאגידים, משרדי עורכי דין, וחוקרי זיהוי פלילי דיגיטלי פרטיים[1], במטרה לשדרג את יכולת הלקוחות לקבל ולהשתמש בראיות דיגיטליות במסגרת חקירות. הטכנולוגיות שפותחו על ידי סלברייט בתחום המודיעין הדיגיטלי כוללות מוצרים ושירותים בתחום זיהוי פלילי דיגיטלי וניתוח דיגיטלי. החברה מתמקדת בעיקר בפיתוח תוכנה וחומרה לשליפה, שיתוף וניתוח נתונים ממכשירים סלולריים, תיעודן של שיחות טלפון, ובנוסף רשתות חברתיות, מחשבים ומקורות מידע המצויים בענן.

סלברייט היא אחת החברות המובילות בעולם בתחום פיתוח פתרונות פורנזיקה דיגיטלית. נכון לשנת 2017, החברה הגיעה לשליטה של 45% מן השוק העולמי בתחום זה[2]. החברה הציגה באופן רשמי את המוצרים שלה לסינון וניתוח מידע דיגיטלי בשנת 2016.

מוצרים ושירותים של חברת סלברייט הוכיחו עצמם כטכנולוגיות שמשפרות באופן ניכר את יעילות החקירות הדיגיטליות המנוהלות במסגרת המאבק נגד הסחר בבני אדם, ומסייעות בפתרון חקירות בתחום פשעי ילדים, רצח, סמים, כנופיות, עבירות כלכליות ופעולות טרור. ביולי 2017 Freeland Foundation, ארגון חוץ ממשלתי שבסיסו בתאילנד, השתמש בטכנולוגיה שפותחה על ידי סלברייט, על מנת לקבל מידע ראייתי שהוביל להגשת כתבי אישום נגד 103 חשודים בסחר בבני אדם, כולל סגן-אלוף מאנאס קונגפאן[3].

במהלך השנים סלברייט זכתה במספר רב של פרסים מהתעשייה, כולל הפרס Forensic 4:cast במשך 9 שנים ברציפות (נכון לשנת 2017). ב-2016, החברה זכתה בפרס על הישגיה בתחום החומרה לזיהוי פלילי סלולרי, בפרס על הישגיה בתחום התכנה לזיהוי פלילי סלולרי ובפרס ארגון השנה בתחום הזיהוי הפלילי הסלולרי.

מטה החברה שוכן בפתח תקווה, ולחברה 10 משרדים ברחבי העולם. החברה מספקת שירותים ברחבי העולם.

החברה היא חברת בת של Sun Corporation, חברה ציבורית יפנית הנסחרת בבורסת JASDAQ (6736/JQ)‎ ובסיסה בנגויה, יפן. ב-31 באוגוסט 2021 החלו ניירות הערך של סלברייט להיסחר בבורסת נאסד"ק, לאחר שהתמזגה עם חברת ספאק.[4] ובסיסה בנגויה, יפן.

סקירה כללית

החברה מציעה מגוון מוצרים ושירותים לרשויות אכיפת החוק ברמה מקומית, מחוזית או כלל ארצית; סוכנויות מודיעין; ארגוני צבא; מחלקות אבטחה וחקירה של תאגידים; משרדי עורכי דין; וגם חוקרי זיהוי פלילי דיגיטלי פרטיים[5].

מוצרים ושירותים של חברת סלברייט הוכיחו את עצמם כטכנולוגיות שמשפרות באופן ניכר את יעילות החקירות הדיגיטליות המנוהלות במסגרת המאבק נגד הסחר בבני אדם, ומסייעות בפתרון חקירות בתחום פשעי ילדים, רצח, סמים, כנופיות, עבירות כלכליות ופעולות טרור. ביולי 2017, Freeland Foundation, ארגון חוץ ממשלתי שבסיסו בתאילנד, השתמש בטכנולוגיה שפותחה על ידי סלברייט, על מנת לקבל מידע ראייתי שהוביל להגשת כתבי אישום נגד 103 חשודים בסחר בבני אדם, כולל סגן-אלוף מאנאס קונגפאן[6].

בשנת 2014, סלברייט איחדה כוחות עם המרכז הלאומי לילדים נעדרים ומנוצלים (NCMEC) ופרויקט VIC במסגרת המאבק הגלובלי נגד ניצול לרעה של ילדים. לאחר שלוש שנים של שיתוף פעולה מוצלח, ב-2017, הארגונים החליטו על הרחבת הקשרים ביניהם על מנת להגביר את המאבק נגד ניצול לרעה של ילדים.

במרץ 2016 דווח כי סלברייט הציעה לאפשר גישה למכשיר iPhone שהיה בלב העימות בין חברת אפל ל-FBI[7], מאוחר יותר סוכנות ה-FBI הודיעה כי הצליחה להשיג גישה אל נתוני המכשיר באמצעות צד שלישי. לפי הדיווחים בעיתונות, חברת סלברייט הייתה זו שסייעה בגישה לנתוני המכשיר המדובר[8], אך מקור המקורב ל-FBI הכחיש דיווחים אלה[9].

במהלך השנים סלברייט זכתה במספר רב של פרסים מהתעשייה, כולל הפרס Forensic 4:cast במשך 9 שנים ברציפות (נכון לשנת 2017). ב-2016, החברה זכתה בפרס על הישגיה בתחום החומרה לזיהוי פלילי סלולרי, בפרס על הישגיה בתחום התכנה לזיהוי פלילי סלולרי ובפרס ארגון השנה בתחום הזיהוי הפלילי הסלולרי.

היסטוריה

חברת סלברייט נוסדה בשנת 1999 בישראל על ידי אבי יבלונקה, ירון ברץ ויובל אפללו. מנכ"ל החברה, יוסי כרמיל[10], הצטרף אליה בשנת 2004.

עם רכישתה על ידי  Sun Corporation פעלה החברה למען כניסתה לשוק הפורנזיקה הדיגיטלית, מהלך שהוביל להתרחבות ניכרת של סלברייט ובסופו של דבר אפשר לחברה לתפוס עמדת מפתח בשוק הפורנזיקה הדיגיטלית ולפרוץ את הגבולות של מרחב המודיעין הדיגיטלי[11].

מוצרי החומרה והתוכנה הראשונים של סלברייט אפשרו העברת נתונים בין מכשירים ניידים וכלים לסנכרון אנשי קשר במכשירים ניידים. הפתרונות האלה היו מיועדים לרשתות מכירה של מפעילים סלולריים ואנשי תמיכה טכנית בחנויות בתחום הטלפונים הסלולריים.

תחילה המוצרים המסחריים של סלברייט נועדו לאפשר מעבר מ-95-IS (CDMA) לתקן GSM במכשירים ניידים, אך מאוחר יותר נוספה מערכת Universal Memory Exchanger (UME) המיועדת רשתות מכירה של מפעילים סלולריים ורשתות קמעונאיות, אשר הציעה כלים מתקדמים יותר לשליפה, העברה וגיבוי נתונים. כמו כן, החברה החלה להציע פתרונות נוספים לניתוח מידע ממכשירים ניידים, החלפת מכשירים ניידים ישנים במכשירים חדישים יותר וניהול יישומונים. בסופו של דבר, החטיבה שפיתחה את כל הפתרונות הקשורים למחזור חיים של טלפונים סלולריים התחילה לפעול כמותג נפרד בשם Mobilogy.

בשנת 2007 נכנסה סלברייט לשוק הפורנזיקה הדיגיטלית. חטיבה המתמחה בזיהוי פלילי סלולרי בסלברייט הציגה סדרה של מוצרים בתחום הנ"ל תחת המותג "Universal Forensic Extraction Device" (UFED). סלברייט כבשה במהירות רבה את שוק הפורנזיקה הדיגיטלית הודות לפתרונות המקיפים שלה לשליפת נתונים ממכשירים ניידים, כמו טלפוניים סלולריים או מכשירי כף יד ניידים אחרים. עמדת החברה בשוק התחזקה עוד יותר לאחר השקת מערכת UFED Ultimate, אשר כללה את האפשרות לשחזר נתונים שנמחקו ולפענח מידע מקודד או מוגן באמצעות סיסמה.

עוד בשנת 2007, נרכשה סלברייט על ידי תאגיד FutureDial Incorporated ועל ידי אחד מבעלי המניות הגדולים ביותר שלו, חברת Sun Corporation היפנית[12]. כיום, Sun Corporation היא בעלת המניות הגדולה ביותר בסלברייט ומחזיקה בבעלות עליה.

חברת סלברייט המשיכה לפתח ולשפר את מערכת UFED Ultimate והתחילה להרחיב את אפשרויות המערכת מעבר לשליפת הנתונים ממכשירים ניידים על מנת לאפשר שליפה מקיפה יותר של נתונים דיגיטליים. כתוצאה מעבודת מחקר ופיתוח מעמיקה הוצגה בשנת 2015 מערכת חדשה, UFED Cloud Analyzer שנועדה לניתוח נתונים מבוססי-ענן. כמו כן, החברה השיקה גם שירותים מתקדמים המאפשרים לעקוף את מנגנוני ההצפנה המתוחכמים של מערכת ההפעלה iOS ומכשירי Samsung מתקדמים[13].

בשנת 2016 התקדמה החברה צעד נוסף, והשיקה מערכת לסינון, ניתוח וניהול מידע Cellebrite Analytics, אשר הציעה סדרה שלמה של כלים לשליפה וניתוח ראיות דיגיטליות ממגוון רחב של מקורות[14].

בשנת 2019, קבוצת ההשקעות לחברות בצמיחה (IGP - Israel Growth Partners), השקיעה בסלברייט 110 מיליון דולר.

מיתוג מחדש ורכישה של Mobilogy

בשנת 2017 עברה סלברייט תהליך של מיתוג מחדש והפכה מחברה שעוסקת בפורנזיקה דיגיטלית לחברת מודיעין דיגיטלי. המהלך הזה התבצע במקביל ליצירת חטיבה חדשה בשם Mobilogy שפיתחה מגוון פתרונות מתקדמים הקשורים במחזור החיים של מכישירים ניידים. Mobilogy הפכה למותג נפרד כתוצאה משאיפה של סלברייט להתמקד בשוק המודיעין הדיגיטלי, ואילו Mobilogy התרכזה בשוק המפעילים הסלולריים ושירותי תמיכה טכנית למכשירים ניידים. Mobilogy תפקדה כחטיבה ייעודית בתוך סלברייט כשהיא עוסקת בהעברת מידע, ולאחר עבודת מחקר ופיתוח יסודית היא החלה להציע גם פתרונות לניתוח מידע מן המכשירים הניידים ושירותי מפתח אחרים למפעילים סלולריים. בתקופת השיא שלה המערכות של סלברייט / Mobiliogy היו בשימוש אצל למעלה מ-150 מפעילים סלולריים, ובלמעלה מ-150,000 חנויות קמעונאיות.

במרץ 2018 רכשה ESW Capital, LLC את חטיבת Mobiliogy של סלברייט[15]. סלברייט ממשיכה להתמקד בפיתוח פתרונות בתחום המודיעין הדיגיטלי המיועדות לרשויות אכיפת החוק ברמה מקומית, מחוזית או כלל ארצית; סוכנויות מודיעין; ארגוני צבא; מחלקות אבטחה וחקירה בתאגידים; משרדי עורכי דין; וגם חוקרי זיהוי פלילי דיגיטלי פרטיים. לטענת החברה, היא סיפקה למעלה מ-60,000 רישיונות ביותר מ-150 מדינות[15].

סיוע לרשויות אכיפת החוק

באפריל 2011 ביקש סניף האיגוד האמריקאי לחירויות אזרחיות במדינת מישיגן לחקור האם כוחות של משטרת מישיגן (MSP) השתמשו במערכת UFED של סלברייט על מנת לבצע חיפוש לא חוקי במכשירים ניידים של אזרחים. עם זאת, למקרה לא היה שום קשר לטכנולוגיה של החברה מכיוון שמערכת UFED שלה אינה מהווה כלי מעקב והשימוש בה נעשה בהתאם לחוק ולסטנדרטים המקובלים, דבר אשר הובהר בהמשך בבית המשפט העליון של ארצות הברית בפסק דין ריילי נגד מדינת קליפורניה.

החל משנת 2011, משתפת סלברייט פעולה עם המרכז הלאומי לילדים נעדרים ומנוצלים במאבק נגד ניצול לרעה של ילדים, כולל שימוש בילדים לצילומי תועבה, עברות פליליות בילדים ופשעי סייבר אחרים[16].

בשנת 2016 החלה המחלקה לזיהוי פלילי בעיר בולדר, קולורדו, לשלב בעבודתה כלי בשם UFED Link Analysis שפותח על ידי סלברייט וכתוצאה מכך, תפקוד כוחות המשטרה בעיר בשעות הקריטיות הראשונות של האירוע השתפר באופן ניכר[17].

במרץ 2016 נמסר כי סלברייט הציעה לאפשר גישה לנתוני מכשיר iPhone שהיה בלב העימות בין חברת אפל ל-FBI. מאוחר יותר סוכנות ה-FBI הודיעה כי הצליחה לגשת בהצלחה לנתוני המכשיר באמצעות צד שלישי. לפי הדיווחים בעיתונות, חברת סלברייט היא זו שסייעה לאפשר את הגישה אל נתוני המכשיר המדובר, אך המקור המקורב ל-FBI הכחיש את הדיווחים האלה. לאחר כשנתיים, במרץ 2018, אישרה החברה כי יש ביכולתה לאפשר גישה לנתוני מכשירים למרות מנגנוני ההצפנה בכל הסוגים של מכשירי iPhone וגם מכשירי Android, אך סלברייט גם הכריזה כי כל הנתונים שיש בידיה בנוגע לנקודות התורפה של מכשירי iPhone נשמרים בסודיות מוחלטת למען בטיחות הציבור.

לאחר שסטודנט בן 19 מצ'פאקווה נהרג בתאונת דרכים לאחר שדעתו הוסחה על ידי שליחת מסרון במהלך הנהיגה, יישום הטקסטלייזר (textalyzer) של סלברייט ו"חוק של אוון", חוק הקרוי על שמו של אותו סטודנט צעיר, הפכו לעמודי התווך של התנועה למניעת הסחות דעת במהלך הנהיגה. טיוטת "החוק של אוון", או חוק הסנאט S6325A, הוצגה לסנאט של מדינת ניו-יורק וטרם אושרה[18].

בסוף שנת 2017, עבר הטקסטלייזר של סלברייט בחינה נוספת על ידי הוועדה לבטיחות בדרכים בראשות המושל אנדרו קואומו. מאז, מספר גופי אכיפת חוק נוספים ברחבי ארצות הברית ניסו את הטכנולוגיה הזאת[19].

באפריל 2017, הודיע המרכז לזכויות הילדים במחוז אוניידה כי הטכנולוגיות החדשות שרכש ושפותחו על ידי סלברייט, סייעו להגן על הילדים מפני תוקפים.

ביולי 2017, הדו"ח של משטרת ניו יורק בנוגע למקרה מוות כתוצאה ממנת יתר אשר הוביל להגשת כתב אישום ראשון מסוגו נגד סוחר בפנטניל מסטייטן איילנד גילה כי הטכנולוגיה של סלברייט שיחקה תפקיד מכריע בפענוח המקרה. בדו"ח גם צוין כי המשטרה מתכוונת להמשיך להשתמש במוצרי החברה[20].

ביולי 2017, רשות המיסים האוסטרלית (ATO) הודיעה כי תמשיך להשתמש בתוכנה לזיהוי פלילי מתוצרת סלברייט לצורכי ניהול חקירות פליליות, ובאותה הזדמנות הרשות ביקשה להרגיע את חששות האזרחים בכל הקשור לגישה אל מכשירים ניידים מרחוק[21].

באוגוסט 2017, המשטרה הפדרלית של אוסטרליה החלה ברכישת מגוון מוצרים מתוצרת סלברייט על מנת לאפשר גישה לנתוני טלפונים חכמים של חשודים בפלילים ופעילות טרור, וזאת כדי להשלים חקירות פליליות ולהגביר את המאמצים במאבק נגד הטרור במדינה[22].

ב-2017, האקר אלמוני פרץ לבסיס הנתונים של סלברייט ומסר כי הטכנולוגיה של החברה הגיעה, בין היתר, לידי טורקיה, חברה בנאט"ו, איחוד האמירויות הערביות ורוסיה, אם כי מקור הדיווח הנ"ל טרם הובהר.[9]

בינואר 2018, אגף משטרת רופרט, איידהו, קיבל סיוע מהקהילה כדי שיוכל לשמור על כלי איסוף ראיות דיגיטליות המתקדם שלהם, מערכת הפורנזיקה הדיגיטלית של סלברייט.

כמו כן, באותו חודש נמסר גם כי שוטרי וירג'יניה המערבית נעזרו בטכנולוגיה של סלברייט בחיפושיהם אחר פושעים ברחבי וירג'יניה המערבית[23].

בפברואר 2018, התקבל דיווח נוסף על תפקיד מכריע ששיחקה סלברייט בסיוע לגופי אכיפת החוק בניו ג'רזי בחיפושים אחרי תוקפי ילדים בניו ג'רזי[24].

ב-2020 פורסם כי בין לקוחותיה של סלברייט נמנים שירותי הביטחון של בלארוס, הנשלטת מאז 1994 בידי הרודן אלכסנדר לוקשנקו.

מוצרים

פתרונות בתחום הפורנזיקה הדיגיטלית

UFED InField

המערכת מאפשרת לכוחות הצלה לאסוף ראיות דיגיטליות אמינות לצורכי זיהוי פלילי בכל מקום ובזמן אמת. אחרי הכשרה מינימלית, משתמשים מורשים יקבלו גישה מהירה ואפשרות למיון ראיות דיגיטליות - בניידת או בתחנת המשטרה – במטרה לשפר את מהלך ניהול החקירה ולהפחית את העומס על מעבדת המחקר של רשות האכיפה.

מערכת ניהול מרכזית (CMS)

פתרון זה נועד להקל על תהליך ניהול ובקרה על כלי מז"פ בשטח, וגם מסייע לצמצם את העלויות הכספיות באמצעות גישה מרחוק למכשירים ומערכות המעורבים בחקירה. כמו כן, מערכת זו מעדכנת את כל הגרסאות האחרונות, ההגדרות וההרשאות על מנת לשמור על שלמות הנתונים הנאספים על ידי מז"פ.

פורנזיקה דיגיטלית

שירותי גישה ושליפה מתקדמים

יכולות הגישה והשליפה המתקדמות ביותר בעולם מאפשרות שחזור של כל הראיות הדיגיטליות. הודות לפיתוחים הטכנולוגיים החדשניים והמחקר המקיף, סלברייט מצליחה לגשת אל הנתונים למרות מנגנוני ההצפנה המתוחכמים ביותר ברוב הדגמים האחרונים של Apple iOS, Samsung Android ו-Huawei.

מערכת לניתוח מידע UFED Ultimate/Physical Analyzer

מגוון כלים מתקדמים ומקיפים לגישה, שליפה ופענוח נתונים ממכשירים ניידים, המאפשרים למשתמשים לבחון לעומק נתונים לוגיים ופיזיים הנשלפים מהמכשירים ולמצוא ראיות דיגיטליות מכריעות, לשתף נתונים שהתגלו ולעבוד בשיתוף פעולה עם צוות החוקרים.

מערכת לניתוח מידע מבוסס-ענן UFED Cloud Analyzer

שימוש בתהליכים אוטומטיים אמינים לזיהוי פלילי בהתאם לחוק ולגבולות המוגדרים מראש. משתמשים מורשים יכולים לשלוף, לשמור ולנתח מקורות גלויים, מידע פרטי מרשתות חברתיות ותכנים אחרים המצויים בענן במטרה למצוא קצוות חקירה חדשים ולקדם את החקירה.

ניתוח מידע דיגיטלי

מערכות Analytics Desktop ו-Analytics Enterprise

הפתרונות החדשניים ופורצי דרך אלה מאפשרים לצוותי חקירה להפוך את כל הנתונים הבלתי ידועים לידועים באמצעות אלגוריתמים ייחודיים של למידת מכונה המיועדים לניתוח טקסטים, וידאו ותמונות. הכלים האנליטיים המתקדמים תורמים לקידום חקירות, ומסייעים לזהות מהר יותר את הראיות הדיגיטליות המכריעות.

היסטוריה של חדשנות

פריצת דרך בתחום הפורנזיקה הדיגיטלית

סלברייט העידה כי היא החברה הראשונה בתעשיית הפורנזיקה הדיגיטלית אשר הצליחה לגשת אל המידע במספר מכשירים חכמים לצורך זיהוי פלילי. הפריצות האלה כללו שליפה פיזית של מידע ופענוח של נתוני כרטיס הזיכרון של מכשיר BlackBerry (כלומר, גישה מעבר ל-Mass storage או גיבוי IPD), עקיפה של נעילת משתמש/תבנית במכשירי אנדרואיד לשליפה פיזית ופענוח נתונים, שליפה פיזית של מידע ממכשירים ניידים בעלי שבבים סינים (כולל MediaTek ו-Spreadtrum), פענוח היסטוריה של הנסיעות במערכת TomTom GPS, גישה לנתונים של מכשירי iOS, ועוד.

החברה גם טוענת כי הייתה פורצת דרך בפיתוח מגוון רחב של פתרונות טכנולוגיים, החל מגישה לנתונים על גבי מכשירים ניידים וכלה בגישה ושליפה של מידע מקודד ממכשירי iOS ומכשירי אנדרואיד מתוחכמים, כמו Samsung Galaxy S8. בנוסף לשירותים המתקדמים שהחברה מספקת בתחום גישה למכשירים ושליפת נתונים, סלברייט מצהירה כי הצליחה לגשת ולפענח מידע מקודד במצב Emergency Download במכשירי אנדרואיד בעלי שבבי Qualcomm.

לאחרונה סלברייט חשפה יישומון מתחקה המאפשר גישה למידע באלפי יישומים שלא נתמכו בעבר[25].

Innovation Timeline

שלמות נתונים בפורנזיקה דיגיטלית

סלברייט מצהירה כי היא מקפידה לשמור על שלמות הראיות הדיגיטליות כדי שיהיו קבילות בבתי המשפט ומשתמשת בשיטות שאינן פולשניות אשר נועדו לשלוף את הנתונים בצורה זהירה לצורכי זיהוי פלילי בלבד:

  • כל מחברי הכבלים מצד המקור (source/subject) מתפקדים כחוסמי כתיבה (write blocker) וניתנים לקריאה אך ורק באמצעות ערכת שבבים המשולבת בתוך רכיבי החומרה.
  • כלוב פאראדיי, המונע חדירה של שדות אלקטרומגנטיים חיצוניים ואותות רדיו אלחוטיים לטלפון סלולרי כלול בכל הערכות של UFED, אך מערכת UFED עדיין מסוגלת לשכפל את כרטיס ה-SIM של המכשיר הנייד ולנתק אותו מהרשת האלחוטית.
  • מנהלי אתחול המוגדרים לקריאה בלבד מאפשרים להגן על נתונים מפני ביצוע שינויים או מחיקה במהלך שליפת הנתונים הפיזית.

דליפת נתונים

ב-12 בינואר 2017 סלברייט מסרה כי האקר לא ידוע רכש 900 גיגה ביט של נתונים סודיים מן השרתים החיצוניים של החברה. הנתונים האלה כללו לכאורה שמות משתמשים וססמאות עבור כניסה למסדי נתונים של סלברייט הקשורים לדומיין my.cellebrite, וככל הנראה הכילו גם קובצי ראיות מטלפונים ניידים שהוחרמו וגם לוגים ממכשירי סלברייט.

בתרבות הפופולרית

טכנולוגיית הדגל של סלברייט, מערכת לשליפת נתונים לזיהוי פלילי (UFED) כיכבה בעונה השנייה של סדרת דרמת הפשע של רשת BBC, "החטא הקדמון" (The Fall), אשר עסקה בתחום הזיהוי הפלילי הדיגיטלי והאופן שבו הוא מסייע בפתרון הפשעים[26].

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. ^ 35 Companies that are using Cellebrite, www.featuredcustomers.com
  2. ^ business wire, business wire, 2018--03
  3. ^ NGO used state-of-the-art tech to take down Thai general, asiancorrespondent.com (באנגלית) (ארכיון)
  4. ^ סופי שולמן, הספאק של סלברייט מציג: שיא חדש עם משיכה של 87% מהכספים, באתר כלכליסט, 30 באוגוסט 2021
  5. ^ 35 Companies that are using Cellebrite, www.featuredcustomers.com
  6. ^ NGO used state-of-the-art tech to take down Thai general, asiancorrespondent.com (באנגלית)
  7. ^ "SAN BERNARDINO SHOOTING: Israeli company is helping the FBI, reports say (UPDATE)". Press Enterprise (באנגלית אמריקאית). 2016-03-23. נבדק ב-2018-05-07.
  8. ^ "FBI Worked With Israel's Cellebrite to Crack iPhone". Bloomberg.com (באנגלית). 2016-03-30. נבדק ב-2018-05-07.
  9. ^ "FBI's Comey, officials discount two iPhone hack theories". USA TODAY (באנגלית). נבדק ב-2018-05-07.
  10. ^ Yossi Carmil: Executive Profile & Biography - Bloomberg, www.bloomberg.com
  11. ^ GmbH, finanzen.net. "Cellebrite Announces Record Third Quarter Results | Markets Insider". markets.businessinsider.com. נבדק ב-2018-05-07.
  12. ^ FutureDial and Sun Corporation Acquire Cellebrite, news.thomasnet.com (באנגלית)
  13. ^ "Cellebrite can now unlock iPhone 6 and 6+ and extract data from array of popular apps - CyberScoop". Cyberscoop (באנגלית אמריקאית). 2017-02-23. נבדק ב-2018-05-07.
  14. ^ Cellebrite, Cellebrite Delivers Major Enhancements to Analytics Product Family to Make Digital Evidence More Actionable for Investigators and Prosecutors, www.prnewswire.com (באנגלית)
  15. ^ 15.0 15.1 "Investment firm ESW Acquires Business Unit from Mobile Forensics Company Cellebrite". CTECH - www.calcalistech.com. 2018-03-28. נבדק ב-2018-05-07.
  16. ^ Coveno, Amy (2016-11-17). "Internet crimes task force aims to protect children online". WMUR (באנגלית). נבדק ב-2018-05-07.
  17. ^ New forensics approach speeds Colorado police investigations, americancityandcounty.com (באנגלית)
  18. ^ "Family hopes 'Textalyzer' and 'Evan's Law' will stop distracted driving". ABC7 New York (באנגלית אמריקאית). 2016-11-16. נבדק ב-2018-05-07.
  19. ^ "Why Israeli's Textalyzer Will Change the World". The Times of Israel (באנגלית אמריקאית). נבדק ב-2018-05-07.
  20. ^ ANNESE, JOHN. "How this overdose death led to NYC's first manslaughter charge against S.I. fentanyl dealer - NY Daily News". nydailynews.com (באנגלית אמריקאית). נבדק ב-2018-05-07.
  21. ^ Duckett, Chris. "ATO will continue to use Cellebrite tools | ZDNet". ZDNet (באנגלית). נבדק ב-2018-05-07.
  22. ^ Subscribe to The Australian | Newspaper home delivery, website, iPad, iPhone & Android apps, www.theaustralian.com.au (באנגלית)
  23. ^ Parkersburg detective, state trooper hunt child predators across West Virginia | News, Sports, Jobs - News and Sentinel, www.newsandsentinel.com (באנגלית)
  24. ^ "Child porn: These are the cops who hunt NJ's pedophiles". Asbury Park Press (באנגלית). נבדק ב-2018-05-07.
  25. ^ cellebrite, UFED innovation timeline
  26. ^ Curtis, Sophie (2014-12-18). "The Fall: how mobile forensic technology can help solve murders" (באנגלית בריטית). ISSN 0307-1235. נבדק ב-2018-05-07.
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0