ספץ

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
ספץ
Spetz
Logo-black-square.png
מחזור חיים 2018[1]–הווה (כ־6 שנים)
מערכת הפעלה אנדרואיד, iOS
קטגוריה לייף סטייל
www.spetz.co.il

Spetz (ספץ) היא אפליקציה לאיתור אנשי מקצוע מומלצים תוך התחשבות במיקום, זמינות, ביצועים ודירוגי לקוחות. האפליקציה פותחה על ידי חברת ההזנק הישראלית Spetz Tech (לשעבר "GPAGE" ו"דף הזהב") והושקה בשנת 2018 כיום ספץ פועלת בישראל, בבריטניה ובאוסטרליה.

היסטוריה

חברת Spetz Tech התחילה את פעילותה בתחילת שנות ה-2000 עם 'דף הזהב' - מגנטים עם פרסום אנשי מקצוע. בהמשך פנתה החברה לכיוונים טכנולוגיים, והיא מפעילה מערכות שמטרתן לתת שירות באמצעות זיהוי טכנולוגי ולתעדף את הפתרון המתאים. ב-2018 השיקה החברה את אפליקציית Spetz אשר מאתרת אנשי מקצוע מומלצים תוך התחשבות במיקום, זמינות, ביצועים ודירוגי לקוחות, תוך שימוש בבינה מלאכותית וחכמת ההמונים. המערכת כוללת כ-400 נושאי שירות שונים, ופועלת בישראל, אוסטרליה ובריטניה[2], וצפויה להיות מושקת בארצות הברית במהלך שנת 2022[3][2].

בדצמבר 2018 מונתה מיכל אנסקי כחברת דירקטוריון בחברה, ובמסגרת מינויה החזיקה אנסקי בתיק הקשרים הבינלאומיים של ספץ[4]. לאחר כשנה חברותה של אנסקי בדירקטוריון הופסקה. ביולי 2019 מונה איתן כבל כחבר דירקטוריון בחברה, וביוני 2021 מונה כבל כיושב ראש הוועדה המייעצת.

החברה גייסה בחמישה סבבי גיוס באמצעות פיפלביז, גיוס המונים בישראל תחת פיקוח של הרשות לניירות ערך, קרוב ל-8.5 מיליון שקל מ-1,900 משקיעים, והייתה החברה הראשונה בישראל שקיבלה את אישור משרד הכלכלה לביצוע גיוס מוגדל יותר מהציבור במסגרת גיוסי המונים. בשנת 2021 החברה גייסה עוד למעלה מ-1.5 מיליון דולר אוסטרלי במסגרת הגיוס המקדים להנפקה בבורסה האוסטרלית - ASX[3][5].

ב-25 באפריל 2022 פורסם בבורסה של קנדה כי חברת DigiMax Global, הנסחרת בבורסה של קנדה, מתעתדת להתמזג עם ספץ ולרכוש 100% ממניותיה. הרכישה תתבצע באמצעות החלפת מניות כך שספץ תקבל בתמורה 47% ממניות DigiMax Global. במסגרת הרכישה יוקצו לפחות 5 מיליון דולר קנדי לטובת פעילותה הבינלאומית של ספץ[6].

בחודש אוגוסט 2022 חברת DigiMax Global Inc דיווחה לבורסה הקנדית, ה- CSE, כי המיזוג עם ספץ הושלם[7]. לאחר המיזוג ספץ הודיעה על כוונתה להיכנס לשוק האמריקאי עד לסוף שנת 2022[8].

תכונות המערכת

האפליקציה משתמשת בבינה מלאכותית על מנת לאתר אנשי מקצוע בכ-400 תחומי שירות בזמן אמת בהתבסס על מיקום, זמינות שימוש בכלי בינה מלאכותית לזיהוי פעילויות קודמות, מהירות תגובה, מידת הצלחה בהיענות לעבודות ודירוגים קודמים של לקוחות. המערכת כוללת כ-400 נושאי שירות שונים, בכל יישוב בישראל, באוסטרליה ובריטניה, 24 שעות ביממה.

בעת השימוש באפליקציה, המשתמש מציין את מיקומו, תחום השירות הדרוש לו ואת מספר ההצעות שברצונו לקבל. לאחר שקלול כל הגורמים, המערכת מקשרת בין מבקש השירות לבין אנשי המקצוע הרלוונטיים. אנשי המקצוע הם שמתקשרים ללקוח כשהקשר מקודם לביצוע בתוך שניות אחדות ובממוצע הם יוצרים קשר עם המשתמש בתוך כחצי דקה עבור תיאום העבודה. לאחר ביצוע העבודה, המשתמש מתבקש לדרג את בעל המקצוע והשירות שניתן לו כך שהמידע נאגר ומשוקף למשתמשים הבאים.

לאפליקציה מודל ייחודי בתחום הפלטפורמות לאנשי המקצוע של תשלום מוטה תוצאות בלבד, כלומר, הלקוחות אינם משלמים על השימוש ואילו אנשי המקצוע הפועלים באמצעות המערכת משלמים תשלום קצוב מראש על כל פניה של צרכן.

האפליקציה פועלת בטלפונים חכמים עם מערכות הפעלה מסוג אנדרואיד, IOS ובדפדפנים.

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0