עמי פזטל

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
עמי פזטל
לידה 1 בינואר 1936
תל אביב, פלשתינה (א"י)
פטירה 14 בפברואר 2023 (בגיל 87)
השכלה אוניברסיטת ירושלים

עמי פזטל (1 בינואר 193614 בפברואר 2023) היה שדרן ספורט ישראלי, מקים מחלקת הנוער של מועדון הכדורגל שמשון תל אביב, וכיהן כשופט בבית הדין העליון של ההתאחדות לכדורגל בישראל.

פזטל הוא הצעיר משני בנים למשפחת פוסטול. אביו, משה פוסטול, יליד אודסה, היה קבלן בניין ומורה להנדסת בניין בבית הספר "אורט", ואימו, שרה פוסטול, ילידת ישראל, הייתה מורה לתנ"ך ועברית ובנוסף הייתה נשיאת "ויצו" בגבעתיים ויקירת העיר גבעתיים.

באחת הנסיעות עם נבחרת ישראל בכדורגל עברת את שמו מפוסטול לפזטל עבור הרדיו. מסלול חייו של פזטל נע בין שלושה מוקדים: משפטים, רדיו וכדורגל.

נפטר ב-14 בפברואר 2023.[1]

משפטים

פזטל גדל והתחנך בבית הספר העממי "כצנלסון" בגבעתיים, ולאחר מכן בגימנסיית הרצליה בתל אביב. בוגר הפקולטה למשפטים של אוניברסיטת ירושלים, בתחילת שנות ה-60. הוא עבד למעלה מ-40 שנה במקצוע, רובן כעורך דין בכיר בשירות המשפטי של עיריית תל אביב-יפו, ובשנותיו האחרונות בעירייה: המשנה ליועהמ"ש ומנהל המחלקה האזרחית (שבה למעלה מארבעים עורכי דין).

יצא לגמלאות בשנת 1999 אולם המשיך לשמש כיועמ"ש חיצוני לעירייה. ניהל והופיע בתיקים משפטיים גדולים מאוד, מהגדולים ביותר בנושאי הרשויות המקומיות, בכל הערכאות, לרבות בבית המשפט העליון ובבית המשפט הגבוה לצדק.

שימש כאב בי"ד משמעתי של עובדי העירייה, וכבורר בתיקים רבים. הרצה בקורסים באוניברסיטת תל אביב ותיפקד כיועמ"ש (חיצוני) לאוניברסיטת תל אביב בתיקי מקרקעין ותכנון ובניה רבים.

דרגתו המשפטית הרשמית הייתה שופט מחוזי (דרגה ייחודית שהוענקה לו במיוחד, כמו לכמה מהיועצים המשפטיים של גופים מוסדיים גדולים אחרים). ישב שנים רבות בוועדת התקנון של ההתאחדות לכדורגל בראשותו של השופט העליון דב לוין. על פי בקשת השופט שאול אלוני, כיהן כאב של הרכבים בביה"ד העליון של ההתאחדות לכדורגל במשך שנים רבות.

רדיו

היה שדר ספורט עשרות שנים. ינק ידע וסגנון ממורו נחמיה בן אברהם. פזטל ערך והגיש תוכניות ספורט רבות ב"קול ישראל" ובראשן, במשך כעשרים שנה, את התוכנית הפופולרית "שירים ושערים", שהוא היה מגישה הראשון לצד משה קשטן והוציאה לאוויר העולם[2].

הערות שוליים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0