ערן אופיר
מדינה |
![]() |
---|---|
השתייכות |
![]() |
דרגה |
![]() |
תפקידים בשירות | |
|
ערן אופיר הוא קצין בצה"ל ובמשרד הביטחון. מכהן כראש מנהלת גבולות ותפר במשרד הביטחון, האחראית על הקמה, פיתוח ותחזוקה של תשתיות ביטחוניות לאורך גבולות ישראל.[1]
ביוגרפיה
שירות צבאי וביטחוני
במשך למעלה מ-23 שנים שימש כראש מינהלת גבולות ותפר במשרד הביטחון, גוף האחראי על מענה הנדסי-ביטחוני לאורך גבולות המדינה. במסגרת תפקידו, תכנן והוביל פרויקטים הנדסיים לאורך הגבולות עם מצרים, סוריה, לבנון, ירדן (כולל גבול אילת–ירדן), רצועת עזה וקו התפר בגדה המערבית.[1]
אופיר היה אחראי לתכנון ולביצוע של כ־1,200 ק"מ של מכשולים ביטחוניים, כולל גדרות, חומות, חיישנים תת-קרקעיים ותשתיות הגנה נוספות.
ביולי 2025 הומלץ על קידומו לדרגת אלוף על ידי הרמטכ"ל אייל זמיר ומנכ"ל משרד הביטחון אמיר ברעם, וההמלצה אושרה על ידי שר הביטחון ישראל כ"ץ.[2] ב 24 ביולי 2025, בטקס במשרד הביטחון, במעמד שר הביטחון, הרמטכ"ל, מנכ"ל משרד הביטחון, משפחתו של אופיר ובכירים נוספים, הועלה לדרגת אלוף.
פרויקטים בולטים
- המכשול בעזה – גדר חכמה בגובה של כ־6 מטרים הכוללת מצלמות לראיית לילה, חיישנים סייסמיים, מכשול תת-קרקעי ומגדלי בטון מוגנים. אופיר תיאר את המכשול כ"מותאם לאיומי הרצועה".
- מערך גבולות מערבי – כולל קיר תת-קרקעי, מצלמות תצפית, מיגון למעברים ותחנות הסעה, במיוחד באזור יהודה ושומרון.
- היערכות בגבול ירדן ודרום – יוזם פרויקט לחיזוק האחיזה הביטחונית והאסטרטגית לאורך גבול ירדן, עם דגש על אזור אילת וצפון הערבה.
הערות שוליים
- ^ 1.0 1.1 יואב זיתון, הקצין שבנה את הגדר שנפרצה ב-7/10 יקודם לאלוף: "תרם רבות לביצור הגבולות", באתר ynet, 15 ביולי 2025
- ↑ שר הביטחון אישר: ראש מנהלת גבולות ותפר במשהב"ט, תא"ל ערן אופיר יועלה לדרגת אלוף, באתר מעריב אונליין, 15 ביולי 2025
ערן אופיר41551285Q135447735