פוזלק

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
קציצות הונגרית ופלפל אדום יוצרים סמיילי בתוך מנת פוזלק

פוזלק ("Főzelék") הוא מאכל המשתייך למטבח ההונגרי. הפוזלק נחשב למאכל מיוחד, שכן הוא אינו מוגדר כמרק או כנזיד ומהווה מעין הכלאת ביניים. את מנת הפוזלק מחממים בעדינות, אין מועכים את רכיביה לעיסה. לרוב, המנה לא תכיל בשר, אך מוסיפים לה בשר חזיר או נקניקייה חריפה כדי להוסיף לטעמה. המנה מוגשת בתור ארוחת צהריים או בתור תוספת למנות בשריות. הפוזלק נחשב למאכל ביתי ועל כן נדיר מאד לראותו מופיע בתפריטי מסעדות, אלא רק במזללות זולות.

אטימולוגיה

שם המאכל לקוח מן הפועל "פוז" (főz בהונגרית) שמשמעו לבשל. סיומת המילה "לק" פירושה תוצר של הבישול. לפי חוקי השפה ההונגרית יש להוסיף תחילית למילה שתבאר ממה התבשיל עשוי. כך למשל המילה "טוקפוזלק" פירושה פוזלק העשויה מקישואים ו"בבפוזלק" פירושה פוזלק העשוי מאפונים.

הכנה

את הפוזלק ניתן להכין ממגוון גדול של מרכיבים: כרוב, פלפל, תפוח אדמה, כרוב כבוש, עגבנייה, אפונה, גזר, כרוב על, קולורבי, עדשים, תרד, חומעה, אפונה ירוקה וכן מתערובת ירקות.

על מנת להוסיף סמיכות למנה נהוג להוסיף לה רביכה או שמנת חמוצה וכן מוסיפים שילובים מהמרכיבים הבאים: בצל, פפריקה, פלפל שחור, שבת ריחני, כרוויה תרבותית, שום, מיץ לימון, פטרוזיליה או חומץ. אם אוכלים את המנה לבד נהוג להוסיף לה פורקולט (Pörkölt), ביצת עין, נקניק מעושן, קציצות בשר הונגריות הנקראות פסירט ("fasírt") או מאכל מטוגן אחר.


Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0