פיאפאראן

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
פיאפאראן
Piaparan
מאכלים
סוג בשר
מטבח פיליפיני
מוצא פיליפיניםפיליפינים פיליפינים
אופן הגשה חם
מרכיבים עיקריים עוף

פיאפאראןפיליפינית: Piaparan) הוא מאכל מהמטבח הפיליפיני, המורכב מעוף או מאכלי ים בחלב קוקוס ונפוץ במחוז לנאו דל סור.[1]

המאכל מורכב מעוף או מאכלי ים, המבושלים בחלב קוקוס, שום, בצל, זנגביל, כורכום, בצל ירוק, פלפל צ'ילי ורוטב פלאפה.[2]

נהוג לאכול את המאכל כמנה עיקרית בליווי אורז וידוע גם בשם פיארן (Piaran) ופיארון (Piarun).[3]

הערות שוליים

  1. Jhuls @ The Not So Creative Cook, Piaparan A Manok (Maranao Chicken Piaparan), The Not So Creative Cook, ‏2014-07-25 (באנגלית)
  2. Maranao Cuisine, MINDANAO Food, ‏2013-09-18 (באנגלית)
  3. "Recipe: Maranao dish Chicken Piaparan". ABS-CBN News (באנגלית). נבדק ב-2025-06-07.
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

פיאפאראן41205153Q65080144