פלג כהן

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

פלג כהן (נולד ב-30 בספטמבר 1983) הוא מרצה[1], בעל בלוג הטיולים הגדול[דרוש מקור] בישראל "לונלי פלג", נווד ופעיל חברתי[2].

ביוגרפיה

פלג נולד בנהריה בשנת 1983, התחנך בבית הספר לאומנויות ״מנור כברי״ הנמצא בקיבוץ כברי. בשנת 2002 התגייס לגדוד 51 של חטיבת גולני, שם שירת כלוחם ומפקד בפלוגה המסייעת, עד לשחרורו בשנת 2005. עם שחרורו, החליט כהן שהוא מגשים חלום ויוצא לטייל ב-100 מדינות שונות בעולם[3]. נכון לשנת 2018, ולאחר 13 שנים בדרכים, ביקר כהן ב-138 מדינות, תוך שהוא מתעד כל ביקור בסרטוני וידאו (אותם הוא מצלם ועורך בעצמו), בתמונות (אותן הוא מצלם באמצעות מצלמה מקצועית) ובכתבות.

המדינות הראשונות אליהן טס מיד עם שחרורו מצה"ל, היו תאילנד ונפאל, שם שהה 3 חודשים, ולאחר מכן החליט לטוס עם מעט מאד כסף בכיסו לאוסטרליה ומשם המשיך לניו זילנד, אז טייל וישן ברכב שכור עם אחותו ומכר נוסף. בקיץ 2006, לאחר שנה של נדודים, חזר כהן ארצה, וגויס למילואים עם פרוץ מלחמת לבנון השנייה.

לאחר שחרורו החליט כהן להמשיך את מסעותיו בעולם וטס לצפון אמריקה. בשנת 2007 חצה את מרכז ודרום אמריקה דרך היבשה - טיול שהתחיל במקסיקו והסתיים שנה מאוחר יותר בברזיל. בשנת 2008 טס לאפריקה, כשאת מסעותיו התחיל בדרום אפריקה, משם חצה דרך היבשה את החלק המזרחי של אפריקה ושנתיים מאוחר יותר הגיע לאתיופיה, בשנת 2010 טס לאירופה וטייל בגרמניה, הולנד, דנמרק, צ'כיה, הונגריה, רומניה, בולגריה, ואיטליה, משם המשיך להודו ולאחר חודשיים, חזר לטייל בחלקה הדרומי של יבשת אפריקה.

בשנת 2012 יצא כהן למסע על הרכבת הטרנס סיבירית, מסע בו חבר לשבטים המקומיים במונגוליה, איתם חי וניהל שגרת יום במהלך 3 שבועות. בדצמבר של שנת 2012, נחת ברפובליקת סנגל, במטרה לחצות את מערב אפריקה בטרמפים, תוך שהוא לן באוהלים, זאת על אף הסכנות הרבות (ארגוני הטרור, מלחמות, מחלות) במערב אפריקה. בינואר 2013 נעצר כהן ללא דרכון בגינאה ושוחרר בתום יממה ולאחר ששיחד את אחד מחוקריו לאפשר לו לערוך שיחת טלפון עם שגרירה של סיירה לאון, שאישר לחוקרים כי דרכונו של כהן נמצא בידיו וכי יש לו אשרת שהייה תקפה. בחודש מרץ של אותה השנה, אושפז כהן בבית החולים קטן שבגאנה, במצב מסכן חיים, עם טיפוס הבטן ומלריה[4] ברמה 2+. לאחר אשפוז של 3 ימים, החלים כהן והמשיך את מסעותיו במערב אפריקה.

שנה זו הייתה נקודת המפנה, בה החליט כהן לשתף את סיפורו, בתחילה כדי להעביר מסר חד וברור אודות אפריקה והאנשים החיים בה ובהמשך כדי להעניק לאחרים השראה לרדוף אחר חלומותיהם, לעשות את שהם אוהבים ואף להוכיח שזה אפשרי ולשם כך הקים את דף הפייסבוק ״לונלי פלג", בו הוא מעלה על הכתב, בתמונות וקטעי וידאו את חוויותיו מרחבי העולם[5].

דף הפייסבוק אותו קים כהן תפס תאוצה ותוך זמן קצר רבים החלו לעקוב אחריו ולחוות יחד איתו את מסעותיו והרפתקאותיו ברחבי העולם[6]. באוקטובר של אותה השנה הקים פלג את אתר הטיולים שלו ״לונלי פלג״ באמצע שנת 2013 נחת פלג בספרד ומשם לברלין, יין, אלבניה, קוסובו, בוסניה וקרואטיה, בסוף שנת 2013 טס לארצות הקווקז ובשנת 2014 המשיך לדרום מזרח אסיה.

הפרויקט הראשון אותו יזם כהן, יצא לדרך במרץ 2014, אז טייל במנילה, שבפיליפינים ונחשף לשכונת ״הר העשן״, בה מתגוררת אוכלוסייה ענייה וקשת יום, הסובלת בין היתר מתזונה לקויה. כדי לשפר את איכות החיים של ילדי השכונה, בחר כהן להוביל פרויקט, באמצעותו מוענק לאוכלוסייה המקומית, הסבר מעמיק אודות תזונה נכונה ובריאה.

משם המשיך לטייל בדרום קוריאה, יפן, שווייץ, לוקסמבורג, ליכטנשטיין, צרפת, גרמניה ובקיץ של אותה שנה נחת באוקראינה (בזמן המלחמה) כדי להתנדב עם פליטים בבית יתומים יהודי בז׳וטומיר - Alumim.

בסוף אותה שנה חזר כהן לטייל בהודו ובתחילת 2015 נחת בקמרון שמערב אפריקה, כדי לעזור בבניית בית ספר מקומי ב bertoua. בתום הפרויקט טס כהן למרכז אסיה, משם המשיך לאירופה וחזרה אל יבשת אמריקה - טיול שהתחיל בדרום אמריקה, והמשיך אל מרכז אמריקה, טורונדו וניו יורק.

בשלהי 2016 נחת באיים הקריביים[7], שם טייל חצי שנה, לאחריה טס למסע ביבשת אמריקה שכלל בין היתר את לוס אנג'לס, סן פרנסיסקו, יוסמטי פארק, אורגן וסיאטל. משם המשיך לקנדה וסיים את המסע באלסקה.

בסוף שנת 2017 נחת פלג באתיופיה, משם המשיך לקניה, אוגנדה, רואנדה, קונגו ומדגסקר. בחודש דצמבר של אותה השנה, טיפס כהן על הר הגעש הפעיל הרטה אלה שבאתיופיה, המתנשא לגובה של 613 מטרים.

בלוג טיולים

בשנת 2013, הקים כהן את בלוג הטיולים ״לונלי פלג״ שזכה להתעניינות רבה ועוקבים קבועים. נכון לשנת 2018, דף הפייסבוק של פלג מונה 73,000 עוקבים. במרוצת השנים, פרסם כהן מידע רב אודות טיוליו ותרומתו הרבה לאוכלוסיות מגוונות מרחבי העולם, אשר סובלות מעוני מחפיר והזנחה. בשנת 2016 החל כהן לכתוב טור באתר וואלה ולשדר פינה קבועה באולפן "ליגת האלופות" של ערוץ הספורט.

בעקבות הבלוג והטורים אותם מפרסם כהן, הוא החל לגולל את סיפור חייו והחוויות אותן רכש, בהרצאות המתקיימת במהלך ביקוריו בארץ[8][9]. הרצאות אלו, הן מקור הכנסתו העיקרי, בזכותן מצליח כהן לממן את המשך טיוליו ותרומתו לקהילה.

התנדבות בעולם

  • פיליפינים – שכונת "הר העשן" – מימון ארוחות חמות ומזינות במשך 6 חודשים, התנדבות עם הילדים, פרויקט "אוהבים ללמוד", תרומה לארגון מקומי של כלי מטבח, מקרר, בלנדר, צעצועים, ספרים וחוברות לימוד לילדים.
  • קוריאה – סייע בהקמת מסעדה כשרה בבית חבד המקומי
  • יפן – ביקורי אסירים יהודים בכלא היפני
  • ישראל – במהלך מבצע צוק איתן רכישת מתנות לילדי הדרום שבילו את מרבית זמנם במקלטים ורכישת חולצות ותחתונים לחיילי צה"ל הלוחמים.
  • קמרון – סייע בניית בית ספר יסודי לילדים בעיר ברטואה
  • הודו – הכנת אוכל לשבת ותרומה של מודאני לבית היהודי בהום ביץ
  • אוקראינה – התנדבות ב״עלומים״ בית יתומים יהודי בג׳וטומיר
  • רפובליקה דומיניקנית – התנדבות בבית ספר קטן עם פליטים מהאיטי
  • קירגיזסטן – התנדבות בבית יתומים: רכישת תרופות, אוכל ובגדים עבור ילדי בית היתומים.
  • ברזיל – הקמת פארק אקולוגי בעל גן שעשועים ממוחזר לילדים, אזורי ישיבה מוצלים וגינה אורגנית ובה ירק, עצי פרי ותבלינים.
  • אפריקה: קניה – שיפוץ בית ספר ב-קיברה ה״סלמס״ הכי גדול במזרח אפריקה
  • אוגנדה – התנדבות בבית ספר ובישול לילדים

לאחר שהגשים כהן את חלום ילדותו וטייל במדינות רבות ברחבי העולם, הוא החל לטפח חלום חדש, בו הוא מסייע ככל יכולתו לחברה[10]. מטרתו של כהן היא לבקר בכל מדינות העולם המאפשרות כניסה לבעלי דרכון ישראלי ולהפוך להיות הראשון שהצליח להשיג מטרה זו.

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0