פנדות אדומות

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
קריאת טבלת מיוןפנדות אדומות
Red Panda 04.jpg
מיון מדעי
אינפרא־סדרה: ארקטואידה
על־משפחה: מוסטלואידה
משפחה: פנדות אדומות
תחום תפוצה
Ailurus fulgens distribution.svg
איור של סימוקיון (Simocyon)

פנדות אדומות (שם מדעי: Ailuridae) היא משפחת טורפים דמויי כלב. רוב המינים הכלולים בה נכחדו למעט המין פנדה אדומה (Ailurus fulgens), החיה כיום בחלק ממזרח אסיה.

סיווג

הזואולוג הצרפתי ז'ורז' קיוויה סיווג את הפנדה האדומה ב-1825 כמין במשפחת הראקוניים, זאת כתוצאה מתכונות דומות כמו מבנה הראש, הזנב והתפקיד האקולוגי. בהמשך שייך אותם למשפחת הדוביים, לצד הפנדה הענקית (Ailuropoda melanoleuca), אשר אינה קרובה אליה כלל. מחקרים שבדקו את הקרבה לדביבון הראו שוני גנטי גדול ביותר.

כיום מעריכים שפנדות אלה הן קרוביה של הסמוריים, הראקוניים ובעיקר הבואשיים אך נחשבת למין פרימיטיבי יחסית. לדובים אשר להם מראה דומה היא כלל לא קרובה.

הפנדה האדומה היא יונק קטן באורך 50–75 ס"מ ובמשקל 5–20 ק"ג. בעבר היו מינים גדולים יותר כמו הסימוקיון ששוטט במרחבי אירואסיה ואולי גם באמריקה הצפונית, היה בעל נשיכה חזקה ותפקד בדומה לפומה מודרנית. אחרוני הפנדות האדומות נכחדו, למעט המין הקיים המצוי כיום בסכנת הכחדה.

מיון

  • תת-משפחה Amphictinae - נכחדה
    • סוג Amphictis
  • תת-משפחה Simocyoninae - נכחדה
    • סוג Actiocyon
    • סוג Alopecocyon
    • סוג Protursus
    • סוג סימוקיון (Simocyon)
  • תת-משפחה Ailurinae

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא פנדות אדומות בוויקישיתוף


Logo hamichlol.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0