בואשן גירית פלאוואן

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
קריאת טבלת מיוןבואשן גירית פלאוואן
Mydaus marchei Palawan stink badger Huet 1887.jpg
מצב שימור
נכחדנכחד בטבעסכנת הכחדה חמורהסכנת הכחדהפגיעקרוב לסיכוןללא חששconservation status: least concern
ללא חשש (LC)‏[1]
מיון מדעי
ממלכה: בעלי חיים
מערכה: מיתרניים
מחלקה: יונקים
סדרה: טורפים
משפחה: בואשיים
סוג: בואשן הגירית
מין: בואשן גירית פלאוואן
שם מדעי
Wikispecies-logo.svg Mydaus marchei
תחום תפוצה
Palawan Stink Badger area.png

בואשן גירית פלאוואן (שם מדעי: Mydaus marchei) הוא מין מהסוג בואשן הגירית החי בטבע רק באי פלאוואן שבפיליפינים. הוא קרוב משפחתו של בואשן הגירית ודמה לו מאוד.

אורכו הממוצע 36–46 ס"מ ומשקלו 0.85-2.5 ק"ג. הם דומים במראה לבואשן הגירית עם פרווה חומה כהה, זנב קצר, פס לבן לאורך גבם, החוטם מחודד והגפיים קצרים ובעלי טפרים חדים המשמשים לחפירת מנהרות. האוזניים קטנות וכמעט לא נראות בתוך הפרווה. לנקבות יש 6 פטמות. וכמו לרוב הבואשים ישנה בלוטה ליד פי הטבעת ובתוכה נוזל מסריח המשמש להגנה.

הבואשן חי בטבע רק ביערות ואזורי שיחים באי פלאוואן שבפיליפינים ובאיים קטנים באזור. הם יוצאים ממאורתם בלילה לחפש מזון הכולל בעיקר חסרי חוליות קטנים כמו סרטני מים מתוקים וחרקים והם חופרים באדמה כדי למצוא את טרפם. הם יכולים לשוטט עד 2 ק"מ בלילה כדי לחפש מזון.

כשטורף מאיים עליהם הם יקפאו במקום ואז ינבחו בתוקפנות כדי להבריחו ואם זה לא יעזור הם ירססו עליו את הנוזל המסריח. הם חיים ביחידות רוב זמנם.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף ראו מדיה וקבצים בנושא זה בוויקישיתוף.

הערות שוליים

  1. בואשן גירית פלאוואן, באתר הרשימה האדומה של IUCN


סמל המכלול גמרא 2.PNG
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0