בואשן הגירית

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
קריאת טבלת מיוןבואשן הגירית
Brehms Het Leven der Dieren Zoogdieren Orde 4 Stinkdas (Mydaus meliceps).jpg
מיון מדעי
ממלכה: בעלי חיים
מערכה: מיתרניים
מחלקה: יונקים
סדרה: טורפים
משפחה: בואשיים
סוג: בואשן הגירית
מין: בואשן הגירית
שם מדעי
Wikispecies-logo.svg Mydaus javanensis
תחום תפוצה
Mydaus areas.png

בואשן הגירית (שם מדעי: Mydaus javanensis) הוא מין של בואש המזכיר מעט גירית ובעבר הוא נחשב לחלק ממשפחת הסמוריים, אך ע"פ בדיקות DNA החליטו לשייכו למשפחת הבואשיים.

הבואש חי בטבע באיי אינדונזיה כמו ג'אווה, בורניאו וסומטרה וגם בפיליפינים וכן באיים קטנים יותר.

בואשן הגירית הוא מבין הבואשים הגדולים ביותר: אורכו 32-46 ס"מ ומשקלו 0.85-2.5 ק"ג. אך במראהו הוא שונה מאד מרוב הבואשים. הוא בעל חוטם מחודד, עיניים קטנות, גוף כבד בעל רגליים קטנות ובעלות טפרים העוזרים לו לחפור באדמה ופס לבן על פרוותו בחלק העליון כששאר הפרווה חומה-שחורה ומלמטה בהירה יותר. כמו לרוב הבואשים יש לו בלוטות ליד פי הטבעת ובהם הוא יכול לפלוט נוזל מסריח.

הוא חי ביערות גשם וביערות הררים עד גובה 2,200 מ'. רק לעיתים נדירות הם נמצאים בשפילת היער. בהם חיים בבדידות וצדים יצורים קטנים כמו חסרי חוליות, ביצים ואף פגרים, אך כמו גיריות רגילות המזון המועדף עליהם הם תולעים.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף ראו מדיה וקבצים בנושא זה בוויקישיתוף.

הערות שוליים

סמל המכלול גמרא 2.PNG
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0