פסטל דה פאפה
מראה
	
	
|  | |
| מאכלים | |
|---|---|
| סוג | מאכל | 
| מטבח | דרום אמריקאי | 
| מוצא |  ארגנטינה | 
| אופן הגשה | חם | 
| מרכיבים עיקריים | בשר ותפוח אדמה | 
פסטל דה פאפה (בספרדית: Pastel de Papa) הוא מאפה ארגנטינאי העשוי מתפוחי אדמה ובשר, נפוץ במדינות דרום אמריקה ומבוסס על המאכל הבריטי פאי רועים[1].
המאפה מורכב משכבת תפוחי אדמה שעליה מניחים בשר טחון, עגבניות, פלפלים, ביצה או בצל ירוק, מכסים עם שכבה עליונה של פירה וגבינה מגורדת ואופים למשך כשעה[2][3].
נהוג להגיש את המאכל כארוחה עיקרית.
גרסאות
למאפה גרסאות שונות ומלבד הגרסה הרגילה קיימות גם גרסאות על בסיס גבינה, ביצים, זיתים או צימוקים.
- ארגנטינה: המאפה נאכל לרוב בתקופת החורף ומכיל עדשים, אך נהוג להכינו גם עם צימוקים, ביצה מבושלת, גבינה מגורדת וזיתים.
- צ'ילה: המאפה מזכיר את המקור ולעיתים מחליפים את בשר הבקר בעוף.
- קוסטה ריקה: מאפה הממולא בגבינה, בשר טחון, בצל, צ'ילי מתוק, שום, טימין, חרדל, זיתים, צלפים, אורגנו ועגבניות.
- פרו: מאפה המכיל שכבות של תפוחי אדמה פרוסים דק שעליהם מוסיפים חלב, ביצים, חמאה וגבינה.
- אורוגוואי: מאפה המכיל שכבה ראשונה של תפוחי אדמה, לאחר מכן מוסיפים תערובת של ביצים וחלב ומכסים עם שכבה שלישית של תפוחי אדמה וגבינה מגורדת.
קישורים חיצוניים
- מתכון להכנת פסטל דה פאפה, באתר Paulinacocina
הערות שוליים
- ↑ מתכון לפסטל דה פאפאס, באתר טעמים מקצה העולם, 14 בנובמבר 2019
- ↑ פשטידת בשר ותפוחי אדמה - פסטל דה פפס, באתר לאכול להרגע להנות - אוכל ובית
- ↑ מיכל וקסמן, חגיגת תפוחי אדמה: הפסטל של סבתא עליזה, באתר ynet, 21 בפברואר 2017
פסטל דה פאפה35230794Q3368446
 
	 
		 
	
