פרויקט הקרמיקה הלבנטינית

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

פרויקט הקרמיקה הלבנטיניתאנגלית: The Levantine Ceramics Project, בראשי תיבות: LCP) הוא מיזם שנועד לאפשר איסוף מידע שיטתי על כלי החרס (הנקראים על ידי הארכאולוגים כלי קרמיקה) הנמצאים באתרים ארכאולוגים באזור הלבנט. בצורה אינטראקטיבית ומדעית, ובכך להקל על המחקר הארכאולוגי של חוקרים וארכאולוגים בנושא. הפרויקט הוקם בשנת 2011 על ידי פרופסור אנדראה ברלין (Andrea M. Berlin) מאוניברסיטת בוסטון.[1]

הפרויקט

לפרויקט שני מרכיבים: אתר אינטראקטיבי וסדנאות תקופתיות. הפרויקט עוסק בכל התקופות הקרמיות מהתקופה הנאוליתית ועד סוף התקופה העות'מאנית בשנת 1920, וכולל את כל אזורי הלבנט, שטחים הנמצאים בטורקיה, סוריה, לבנון, קפריסין, ארץ ישראל, ירדן, ומצרים. מטרת הפרויקט היא לייצר מאגר מידע דיגיטלי גדול אשר יקל על החוקרים לשתף פעולה ולחפש עדויות קרמיות.

המאגר מכיל מידע על כלים, צורות, חומרים, ומידע פטרוגרפי העוסק בזיהוי מקום ייצור על סמך הרכב החומר ממנו עשוי הכלי. הפרויקט ואתר האינטרנט הוקמו כדי לשמש כלי מחקר חדש, אשר מעבר להיותו מאגר מידע קרמי גדול, יקשר בין חוקרים ויעודד מחקר.

הפרויקט מקיים אחת לשנה סדנת עבודה שבו נפגשים החוקרים, מציגים את הגילויים החדשים שלהם, ודנים בנושאים משותפים. הסדנאות החלו להתקיים ב-2012. הסדנה הראשונה התקיימה באתונה, יוון. בנוסף, התקיימו סדנאות בישראל, בירושלים ובחיפה, בבלגיה בלוון, צרפת בליון, ארצות הברית באן ארבור במישיגן ובבוסטון. הסדנאות פתוחות לחוקרים וסטודנטים, ולכל מי שמעוניין בחקר כלי חרס מאזור הלבנט.[2]

אתר האינטרנט פתוח לציבור הרחב לחיפוש וצפייה. באתר מופיעים גם חומרים אשר טרם פורסמו וגם חומרים שפורסמו לפני שנים רבות. חוקרים מכל העולם יכולים להעלות מידע חדש לאתר (לאחר הרשמה).

תרומותיו העיקריות של הפרויקט

  • שיתוף מידע שהוא קריטי למחקר הארכאולוגי בין חוקרים, אשר אלמלא האתר והסדנאות, ככל הנראה לא היו נפגשים (לדוגמה חוקרים ישראלים וחוקרים סורים).
  • מתן יכולת להשוות בין ערכים באתר, לזהות טעויות, לזהות ערכים שייתכן וזהים ויש לאחדם. האתר מספק פלטפורמה נוחה ביותר לתקשורת בין מזיני ערכים שונים, דיון על סוגיות שבמחקר ובכך מסייע לקידום המחקר.
  • הוא משמש כבסיס נתונים הנגיש לכולם. ניתן להעלות ערכים שיהיו זמינים רק לחוקרים עצמם, כמו גם ערכים הפתוחים לכולם. חוקרים יכולים לסנן את מאגר הנתונים לפי מספר רב של פרמטרים.

קישורים חיצוניים

פורטל ארכאולוגיה של המזרח הקרוב

לפורטל ארכאולוגיה של המזרח הקרוב

הערות שוליים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0