קבוצת טרלידור

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
קבוצת טרלידור
סמל קבוצת טרלידור
נתונים כלליים
מייסדים הנרי צימרמן, חגי דמתי, מלאכי דמתי
תקופת הפעילות 1989–הווה (כ־35 שנים)
חברות בנות טרלידור, אינקומק-בלוקר, האחים דמתי, אלטרון, Mulholland
משרד ראשי יהוד
ענפי תעשייה אלומיניום פלדה
עובדים 650
 
חברת טרלידור - האתר הרשמי

קבוצת טרלידור תעשיות מתקדמות, או בקיצור קבוצת טרלידור, היא חברה פרטית ישראלית אשר נוסדה בשנת 1989 על ידי הנרי צימרמן, חגי דמתי ומלאכי דמתי. החברה מתמחה בפיתוח וייצור מוצרי אלומיניום ופלדה. החברה פועלת בישראל בעיצוב ושיווק של סורגים, גדרות, שערים, מעקות ופרגולות. ארבעת מפעלי החברה שוכנים בכרמיאל בשטח כולל של כ-55,000 מ"ר והיא מעסיקה כ-650 עובדים. החברה פועלת הן בשוק הישראלי והן בשוק העולמי והיא מייצאת את מוצריה למדינות בהן ארצות הברית, רוסיה, אוקראינה, גרמינה, מצרים, גאנה ודרום אפריקה[1].

היסטוריה

מפעלי קבוצת טרלידור

החברה הוקמה בשנת 1989 על ידי הנרי צימרמן וחגי דמתי בשם "טרלידור ישראל" והחלה את דרכה בייבוא סורגים מחברת טרלידור דרום אפריקה. בשנת 1991 הוקמה חברה חדשה בשם "טרלידור סורגים מתקפלים בע"מ" ופעילותה רוכזה במבנה שכור בכרמיאל. הסורג המתקפל של החברה הפך לשם דבר בישראל והוסיף היבט עיצובי בתחום מיגון הבית. בשנת 1994 החברה קיבלה את הזיכיון לייצג את חברת "אלומינקו" שהתמחתה ביציקות אלומיניום והחברה החלה לשווק שערים וגדרות בנוסף לסורגים. בשנת 2001, עם התרחבות החברה, עברה החברה למפעל הראשון בבעלותה בשטח של כ-9000 מ"ר בכרמיאל. במפעל זה הוקם מערך צבע מתקדם ופסי הייצור המלאים של מוצרי החברה רוכזו בו. בשנת 2008 רכשה טרלידור את חברת החממות המבוקרות "האחים דמתי" תמורת 3 מיליון דולר[2]. בשנת 2010 בעקבות מספר רכישות שביצעה חברת טרלידור הוחלט לאגד את כלל החברות בשם קבוצת טרלידור.

במשך השנים החברה הרחיבה את מגוון מוצריה לפרגולות, מעקות, מסתורי כביסה וחיפויי אלומיניום. בשנת 2011 רכשה החברה מגרש נוסף הסמוך למפעלה הראשון והקימה בו מפעל נוסף בשטח של כ-9000 מ"ר נוספים[3][4]. כמו כן, באותה השנה רכשה טרלידור את חברת אינקומק אשר מתעסקת בזיווד אלקטרוני והעבירה את פעילותה עם 50 עובדיה מנהריה לכרמיאל[5]. בשנת 2016 טרלידור בנתה את מפעלה השלישי בגודל של כ-5000 מ"ר.

בשנת 2016, הנרי צימרמן, יו"ר ובעלי קבוצת טרלידור מונה ליו"ר מרחב צפון של התאחדות התעשיינים בישראל[6]. בשנת 2018 זכה הנרי צימרמן בפרס התעשייה במעמדו של נשיא המדינה ראובן ריבלין[7][8].

בשנת 2017 לאחר התרחבות מהירה של החברה, רכשה טרלידור כ-30000 מ"ר נוספים הצמודים למפעליה ובשנת 2019 החלה לבנות מפעל רביעי במספר בשטח של כ-8700 מ"ר אשר בנייתו צפויה להסתיים עד סוף שנת 2020. בנוסף, בשנת 2019 החברה רכשה אחוזים בחברת Mulholland security האמריקאית והפכה לבעלת השליטה בה והקימה מפעל בקליפורניה לייצור שיווק והתקנה של שערים וגדרות מעוצבים לשוק האמריקאי. באותה השנה טרלידור רכשה גם את חברת אלטרון הישראלית, שהיא החברה הגדולה בישראל לייצור והתקנה של שערים תעשייתיים ומשווי גובה[9].

ייצור מתקדם

במשך השנים חברות הקבוצה עברו לייצור מתקדם המשלב אוטומציה ורובוטיקה לאחר רכישות של מכונות וטכנולוגיות מהמתקדמות ביותר בעולם. כמו כן, תהליך הייצור עונה על כל דרישות המשרד להגנת הסביבה. החברה משקיעה משאבים רבים לקידום תעשייה מתקדמת בישראל Industry 4.0 ולוקחת חלק פעיל במיזמים לטיפוח יזמות טכנולוגית בתעשייה בשיתוף פעולה עם גופי מחקר, חברות נוספות והרשות לחדשנות[10].

חברות בת

חברות קבוצת טרלידור

בקבוצה טרלידור מספר חברות העוסקות בתחומים שונים:

חברת טרלידור:החברה הגדולה בישראל המתמחה בייצור, שיווק והתקנה של מגוון רחב של סורגים, שערים, גדרות, ופרגולות מאלומיניום. וכן, מגוון גדול של מעקות העשויים מאלומיניום וזכוכית. לחברה מערך תפעולי גדול המאפשר לה להתקין ליותר מ-200 לקוחות ביום. כמו כן, לחברה פס ייצור מתקדם בשל מורכבות התהליך מאחר שכל מוצר מיוצר ספציפית לפי בקשת הלקוח.

חברת אינקומק בלוקר: עוסקת בעיקר בתחום הזיווד האלקטרוני, ייצור עבודות פח מדויקות ועיבוד שבבי מדויק. לחברה שירותי לייזר, ניקוב, עיבוד CNC והיא מייצרת בעיקר עבור חברות בתחום ההייטק, תעשיות ביטחוניות ותעשיות רפואיות. כמו כן, לחברה מחלקה מיוחדת בשם בלוקר המתמחה בייצור בשיטות ערגול, ניקוב וכיפוף של צנרת[11].

חברת האחים דמתי: מתמחה בבניית חממות מבוקרות לצורכי מחקר. בנוסף, החברה מתמחה בבניית קונסטרוקציות מורכבות[12].

חברת אלטרון: החברה הגדולה בישראל לייצור והתקנה של שערים תעשייתיים ומשווי גובה. מבין לקוחותיה ניתן למצוא את החברות הגדולות ביותר במשק הישראלי[13].

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0