קפיבארה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
(הופנה מהדף קפיברה)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
קריאת טבלת מיוןקפיבארה
Hydrochoeris hydrochaeris.jpg
מיון מדעי
ממלכה: בעלי חיים
מערכה: מיתרניים
מחלקה: יונקים
סדרה: מכרסמים
תת־סדרה: דמויי קביה
משפחה: קביתיים
סוג: קפיבארה
מינים

ראו בערך

שם מדעי
Wikispecies-logo.svg Hydrochoerus
תחום תפוצה
Capybara-ranges.png

קפיבארה (שם מדעי: Hydrochoerus) הוא סוג של מכרסם ענקי מאמריקה הדרומית ששייך למשפחת הקביתיים והוא המכרסם הגדול ביותר בעולם - משקל הקפיבארה הממוצע 50 ק"ג ואורכו 130 ס"מ. הקפיבארות הננסיות כשמם כן הם ומעט יותר קטנות מקרובותיהם.

הקפיבארה היא בעלת גוף כבד, צבעה הוא צהוב-חום עם אדמדם, והיא חסרת זנב. הגולגולת שלה שטוחה, בחלקה העליון נמצאת מערכת החישה, והיא דומה במבנה הכללי שלה לגולגולת ההיפופוטם.

מכרסמים אלה הם קרובי משפחה רחוקים של השרקן ושל הדרבנים החיים רק באמריקה הדרומית. הם חיים בקרבה למים ומחפשים בהם צמחי מים או עשבים והם מיטיבים לשחות ואף לצלול. הם ניזונים גם כן משורשים אותם הם אוכלים בעזרת תחיבת חוטמם לקרקע.

הקפיבארות פעילות בשעות הלילה או בין הערביים בעיקר והם חיות בקבוצות משפחתיות בני 20-10 פריטים.

היריון נקבת הקפיבארה נמשכת ארבעה חודשים, שבסופם נולדים 2 עד 8 גורים. תוחלת חייהם 10-8 שנים.

האויבים העיקריים של הקפיארה הם הקיימנים והיגוארים, מהם הוא מתגונן בהתחבאות בסבך הצמחייה. בעת שהוא חש בסכנה, הוא נמלט תוך השמעת צווחה. כאמצעי התגוננות הוא משתמש בשיניו החדות.

בשל התרבותם המהירה, מותרים הקפיבארות בציד במדינות תפוצתם. הם ניצודים כדי להשתמש בפרוותם היקרה ולשם אכילתם.

מינים

גלריה

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף ראו מדיה וקבצים בנושא זה בוויקישיתוף.

סמל המכלול גמרא 2.PNG
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0