קביתיים

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
קריאת טבלת מיוןקביתיים
Capybara portrait.jpg
מיון מדעי
ממלכה: בעלי חיים
מערכה: מיתרניים
מחלקה: יונקים
סדרה: מכרסמים
תת־סדרה: דמויי קביה
משפחה: קביתיים
סוגים

ראו בערך

שם מדעי
Wikispecies-logo.svg Caviidae

קביתיים (שם מדעי: Caviidae) הם משפחת מכרסמים גדולים החיים בטבע בדרום אמריקה ומכילים מיני מכרסמים גדולים כמו הקפיברה - הגדולה במכרסמים, המארה והקביה המבויתת. הקביתיים חיים ברחבי אמריקה הדרומית ביערות הגשם, סביבות נהרות, אזורים הרריים וערבות עשב טרופיות.

יש להם גוף כבד ורגליים קצרות (למעט המארות בעלות הרגליים הארוכות), אוזניים קטנות וראשים ולסתות גדולים ומוארכים וזנבותיהם קטנים ביותר. הקפיברות הם הגדולות ביותר במשפחה ושוקלות 35-66 ק"ג - כמו סוס פוני.

הם אוכלים בעיקר עשבים, עלים וגם צמחי מים שונים וחלקם רובצים במים רוב הזמן. אחרים מסתתרים במחילות כדי להימלט מהחום, ויכולים לרוץ מהר כשמתגלה הצורך. המבנה החברתי שלהם הוא של קבוצות בינוניות לטווחי זמן קצרים בהם הם מזדווגים ויולדים ואחר כך חוזרים לחיים בזוגות יחידים.

סוגי הקביתיים

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא קביתיים בוויקישיתוף


Logo hamichlol.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0