קרדינל צפוני

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
קריאת טבלת מיוןקרדינל צפוני
קרדינל צפוני זכר זכר קרדינל צפוני נקבת קרדינל צפוני נקבת קרדינל צפוני
מיון מדעי
משפחה: פרושיים
שבט: קרדינליים
תחום תפוצה
תפוצת הקרדינל באמריקה הצפונית

קרדינל צפוני (שם מדעי: Cardinalis cardinalis) הוא ציפור שיר צפון-אמריקאית בינונית בת למשפחת הפרושיים ולסוג קרדינל. קולו ערב מאוד לאוזן. תזונתו של הקרדינל מורכבת בעיקר מזרעונים, גלעיני פירות וזבובים.

מאפיינים

הקרדינל חי ברחבי אמריקה הצפונית, ובעיקר בארצות הברית, אך גם בקנדה ומקסיקו בגינות, אדמות עם שיחים וביצות. הוא חי ביערות ובסבכי שיחים. בניגוד לאחיו, הקרדינל הוא עוף יציב ואיננו נודד.

אורך הקרדינל כ-20 ס"מ. מקורו קצר, חזק וחד. הזכר צבוע כולו באדום חוץ מסנטרו השחור וחלק קטן בעיניו צבוע שחור גם הוא. על ראשו של הקרדינל ציצית, המיוחדת למין, שגם היא אדומה. בניגוד לזכר, הנקבה צבועה בחום-צהבהב. גם על ראשה של הנקבה יש ציצית אדומה.

הקרדינל מקנן על עצים נמוכים. קן הקרדינל בנוי מעלים יבשים, זרדים, ובתוכו ריפוד שעשוי מעשב. זוג הקרדינלים מרחיב את המשפחה פעם בחצי שנה, בין 3-5 ביצים בכל תטולה. מהביצים בוקעים גוזלים קטנים.

ציפור זו היא הציפור הלאומית של 7 ממדינות ארצות הברית: אילינוי, אינדיאנה, קנטקי, קרוליינה הצפונית, אוהיו, וירג'יניה ווירג'יניה המערבית, כך שהיא הציפור הלאומית של המספר הגדול ביותר של מדינות (במקום השני סטורנלה נגלקטה עם שש מדינות). היא הייתה מועמדת להיות גם הציפור הלאומית של דלאוור, אבל הפסידה לתרנגול מהגזע "Delaware Blue Hen" .

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף ראו מדיה וקבצים בנושא זה בוויקישיתוף.

הערות שוליים

סמל המכלול גמרא 2.PNG
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0