רבי אורי מילר (סלובקיה)

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
רבי אורי מילר
אין תמונה חופשית
לידה י"א באדר ה'תקפ"א
קבלצפי - סלובקיה
פטירה א' בחשון ה'תר"מ
מקום פעילות שוסבורג, ברזבה (ברעזווא)
רבותיו רבי יהודה אסאד

רבי אורי מילר (מיללער) (י"א באדר ה'תקפ"א - א' בחשון ה'תר"מ) היה אב בית דין ורבה של ברזובה פוד בראדלום (אנ') (ברעזווא), מחבר ספר בן אורי.

ביוגרפיה

נולד בכפר קבלצפי בסלובקיה, לרבי מרדכי וחנה בת רבי אורי הכהן ארנשטיין. נישא לשרל בת רבי הניך ברגר משוסבורג, אשתו זו נפטרה, ונישא בשנית להינדל בת רבי מרדכי ברודא, אב"ד מיאווא, מחבר ספר 'חידושי ושו"ת מהר"מ ברודא'. חותנו זה מזכירו רבות בתשובות[1].

הוא למד אצל רבו המובהק רבי יהודה אסאד שהתכתב איתו בהלכה, ואצל רבי יצחק משה פערלס, אב"ד אייזנשטט ובוניהד, מחבר ספר שו"ת בית נאמן[2], אצלו למד עם חבירו רבי אברהם יצחק גליק, אב"ד טולטשווא ומחבר ספר בית יצחק[3], ואצל רבי בירך אברהם טינטנר-אוסטרליץ, אב"ד סקוליץ[4]. התכתב גם עם הכתב סופר[5].

כבר בשנת ה'תרי"ג שימש כדיין ומו"ץ בעיר שוסבורג[6]. ולאחר כמה שנים מונה לרב ואב בית דין של ברזובה פוד בארדלום במחוז טרנצ'ין בסלובקיה. בשנת תרכ"א חיבר את ספרו בן אורי על מסכת שבת, הספר קיבל את הסכמתו של רבי יוסף שאול נתנזון שגם הוסיף הערות על הספר. המהר"ם שיק, הפיץ את ספרו בעירו חוסט[7]. נפטר ביום שבת, ראש חודש חשון שנת תר"מ ונקבר בברזבה, את מקומו מילא רבי מרדכי לייב וינקלר. רבי אברהם יצחק גליק הספידו, ההספד הודפס בספרו 'חינוך בית יצחק'.

ספרו

לקריאה נוספת

הערות שוליים

  1. ^ רבי מרדכי ברודא, חדושי ושו"ת מהר"מ ברודא, סימנים י"ב, י"ט, ט"ו וכ"א.
  2. ^ כפי שמזכירו רבות בספרו 'בן אורי'.
  3. ^ רבי אברהם יצחק גליק, באר יצחק, חלק א', תר"ע.
  4. ^ כמו שכותב עליו בהסכמתו לספר 'בן אורי': ”תלמידי האהוב לנפשי”.
  5. ^ רבי אברהם שמואל בנימין סופר, שו"ת כתב סופר, יורה דעה, סימן קס"ו.
  6. ^ כפי שכותב בהקדמתו לספרו בן אורי.
  7. ^ כפי שרואים במכתב ששלחו רבי אורי שבו מודה לו על זה, פורסם בקובץ 'פרי תמרים' גליון כ"ב, עמוד י"ג, וב'אגרות מהר"ם שיק', ירושלים, תש"ע, עמוד רפ"ז.