רשות הרבים - הפורום הירושלמי לארגוני התחדשות יהודית

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
Gnome-colors-edit-find-replace.svg
יש לשכתב ערך זה. הסיבה היא: כתיבה יח"צנית ונקודת מבט לא אובייקטיבית.
אתם מוזמנים לסייע ולתקן את הבעיות, אך אנא אל תורידו את ההודעה כל עוד לא תוקן הדף.
יש לשכתב ערך זה. הסיבה היא: כתיבה יח"צנית ונקודת מבט לא אובייקטיבית.
אתם מוזמנים לסייע ולתקן את הבעיות, אך אנא אל תורידו את ההודעה כל עוד לא תוקן הדף.
לוגו הפורום

רשות הרבים הוא פורום המאגד למעלה משלושים ארגונים ירושלמים משדה ההתחדשות היהודית-הישראלית מתוך מטרה לחזק את הקולות הפלורליסטיים ואת הזהות היהודית לגווניה בירושלים והרחבת הפעילות היהודית-ישראלית בעיר. הפורום נוסד בשנת 2011, ובשנת 2017 נרשם כעמותה.

חברי הפורום ומטרתו

פורום רשות הרבים נוסד בשנת 2011, מתוך מטרה לאחד ולחזק את הקולות והארגונים היהודיים הפלורליסטיים בירושלים. הפורום נוסד על ידי מנהלי ארגונים ומנהיגים בתחום הירושלמי-פלורליסטי, ועם מייסדיו נמנית רחל עזריה, אז חברת מועצת עיריית ירושלים. מנהלת הפורום היא עינבר בלוזר שלם.[1]

הפורום מונה יותר משלושים ארגונים ירושלמיים המחזיקים בתפיסות עולם מגוונות ופועלים בתחום ההתחדשות היהודית בערוצי פעולה שונים: חינוך, תרבות, סינגור ואקטיביזם, במגוון אסטרטגיות ושיטות עבודה. בפורום חברים בית מדרש אלול, בית מורשה בירושלים, הלל, התנועה המסורתית בישראל, התנועה הרפורמית - יהדות מתקדמת בישראל, מכון שכטר למדעי היהדות, מכון שלום הרטמן, מרכז גשר, ההיברו יוניון קולג', מכון כרם, ממזרח שמש, נאמני תורה ועבודה, קולך ועוד.

מטרת הפורום היא להפוך את ירושלים לבירת ההתחדשות היהודית ולהבטיח עתיד ירושלמי המקדם תרבות יהודית רבגונית הנטועה במסורת היהודית, הציונית ובשיח הערכי-הומניסטי. הדבר נעשה על ידי שיתופי פעולה עם עיריית ירושלים, על ידי אירועים שנתיים במרחב הירושלמי ועל ידי נוכחות תקשורתית וציבורית. עיקר כוחו של הפורום הוא באיגום משאבי השטח בירושלים ובאיחוד כוחות מגוונים לצורך השמעת קול משותף. שמו של הפורום מעיד גם הוא על המטרה - רשות הרבים כמושג אשר מניע את השותפים לקחת אחריות על המרחב הציבורי, להשפיע על השינויים בו, מתוך ידיעה שהוא אינו בבעלות אך אחד ושייך לכולם.

עיקרי הפעילות

  • רישות והעצמת ארגונים: הפורום תומך בארגונים החברים בפורום באמצעות סיוע בקמפיינים, ייזום שיתופי פעולה בין גורמים שונים, פיתוח מקצועי, הכשרות וגיוס כספים.
מפת ליל שבועות
  • שיתופי פעולה עם גורמי ממשל: בשנת 2015 הוכנסה לראשונה בתולדות עיריית ירושלים שורת תקציב שמטרתה לתמוך בפעילות של ארגוני התחדשות יהודית. את המהלך הוביל חבר מועצת העירייה, חנן רובין[2] שזכה בתחילה להתנגדות מצד גורמים חרדיים[3].
  • פיתוח כלים ושירותים: למשל איסוף ופרסום של השיעורים המתקיימים בליל שבועות בירושלים במפה כוללת וברשת. המפה מודפסת באלפי עותקים ומחולקת בעשרות מוקדים שונים ובבתי מלון בעיר, מפורסמת בעיתונות הכתובה ומתעדכנת בזמן אמת באתר המבוסס על גוגל מפות[4].
  • אירועים סביב מעגל השנה: הפקת אירועים התואמים ערכים פלורליסטיים. למשל שבוע "זאת ירושלים", סדרת אירועים פלורליסטיים המתקיימים לאורכו של השבוע שבו חל יום ירושלים. מטרתה של היוזמה היא לאפשר ביטוי וחיבור ליום ההיסטורי מנקודות מבט מגוונות ושונות. בין היתר, מתקיים פסטיבל סינדרום ירושלים הכולל מפגשי שיח ומופעי רחוב, קבלת שבת ציבורית, תערוכת מורים ומורות ממערב העיר וממזרחה, תפילה רב-לשונית לשלוש הדתות הגדולות ועוד.
  • קידום החברה האזרחית: למשל פרויקט "50 סיבות לתקווה"[5] שבמסגרתו הופקו 50 סרטונים קצרצרים שמפנים זרקור לאנשים, לארגונים ולמוסדות שפועלים כדי להפוך את ירושלים למקום טוב עוד יותר. הקמפיין זכה לאלפי צפיות בארץ וברחבי העולם[6].

קישורים חיצוניים

2021 Facebook icon.svg רשות הרבים - הפורום הירושלמי לארגוני התחדשות יהודית, ברשת החברתית פייסבוק

הערות שוליים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0