שועל דרווין

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
קריאת טבלת מיוןשועל דרווין
Pseudalopex fulvipes-primer plano.jpg
מיון מדעי
ממלכה: בעלי חיים
מערכה: מיתרניים
מחלקה: יונקים
סדרה: טורפים
משפחה: כלביים
סוג: שועל דרום אמריקני
מין: שועל דרווין
שם מדעי
Wikispecies-logo.svg Lycalopex fulvipes
תחום תפוצה
Darwin's Fox area.png

שועל דרווין (שם מדעי: Lycalopex fulvipes) הוא מין של שועל דרום אמריקני המצוי בסכנת הכחדה. בעבר נחשב לתת-מין של שועל ארגנטינאי אפור, אך כיום מוגדר כמין שונה בעל רגליים ולסתות קצרות יותר.

השועל נמצא על ידי צ'ארלס דרווין בשנת 1834 ועל כן שמו שועל דרווין.

בעל מבנה גוף קטן יחסית ובעל צבע פרווה כהה מאוד. אינו מתרבה עם שאר מיני השועלים הארגנטינאים.

חי רק בכמה מקומות מצומצמים בדרום צ'ילה בחבל אראוקניה ובאי צ'ילואה. הוא חי בעיקר ביערות גשם ממוזגים, שם הוא ניזון מעכברים, פודואים דרומיים, ביצים, ציפורים, חסרי חוליות ופירות.

כיום יש בטבע עד מ-200 פרטים בוגרים ואוכלוסייתם מצטמצמת משנה לשנה.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף ראו מדיה וקבצים בנושא זה בוויקישיתוף.

הערות שוליים


סמל המכלול גמרא 2.PNG
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0