שעיפורה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

שעיפורהערבית شعيفورة) או ג'עיפורה (جعيفورة) הוא סלט מהמטבח הסורי.

מרכיבים

הסלט לרוב מורכב מגבינת שנקליש (אנ'), עגבניות קצוצות, בצל ושמן זית.[1][2] המנה ידועה גם בשם bāzarkān (بازركان), ולפעמים נקראת פשוט סלט שנקליש (سلطة شنكليش).

גבינת השנקליש (נקראת גם: סורקה) היא גבינה בצורת כדור המתובלת בטימין. היא מכונה "הרוקפור הסורי" (الروكفور الشامي - אלרוכפור אלשאמי).[3]

לסלט יש כמה וריאציות. הוא עשוי לכלול מלפפון, פלפל ירוק, גזר, פטרוזיליה או נענע, קצוצים דק. מוגש כמתאבן לארוחת בוקר או ערב, במסעדות בבניאס, טרטוס או לטקיה, ובכפרים אחרים באזור החוף של סוריה.[4]

במהלך המאה ה-20 אוכלס מחדש אזור החוף ומרכז סוריה (חומס, חמה וסלמיה), והתושבים החדשים הביאו עמם את הסלט והגבינה.

הערות שוליים

  1. ^ "31 – صناعة مشتقات الألبان( اللبنة – الشنكليش – الجبنة – القريشة – الكشك – الزبدة )". الرقمة (בערבית). 2013-03-22. נבדק ב-2021-07-29.
  2. ^ "Arabic menu" (PDF). Yami Restaurant (בערבית). נבדק ב-2021-07-29.
  3. ^ محمد, زهرة. "الشنكليش السوري .. طقوس تراثية في التحضير من جيل لجيل". سوريات (בערבית). נבדק ב-2021-07-29.
  4. ^ ""الشنكليش أو السوركي أو الشعيفورة".. مونة المطبخ الشعبي السوري". تلفزيون الخبر ::اخبار سوريا (בערבית). 2021-04-10. נבדק ב-2021-07-29.
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0