תפוח הפילים

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
קריאת טבלת מיוןתפוח הפילים
תפוח הפילים
תפוח הפילים
מיון מדעי
ממלכה: צמחים
מערכה: בעלי פרחים
מחלקה: דו-פסיגיים
סדרה: סבוננאים
משפחה: פיגמיים
מין: תפוח הפילים
שם מדעי
Wikispecies-logo.svg Limonia acidissima

תפוח הפילים (שם מדעי: Limonia acidissima), הוא מין של עץ פרי נשיר במשפחת הפיגמיים מוצאו מהודו.

תיאור

עץ תפוח הפילים גדל לגובה 9 מטרים, קליפתו מחוספסת והענפים מעוטרים בקוצים. העלים קטנים וצבעם ירוק כהה ובעת הלבלוב העלים בצבע אדום כהה. הפריחה באשכולות צהובים ואדומים. הפרי בגודל רימון בצבע חום עם קליפה קשה בקוטר 1-2 סנטימטר נדרש שימוש בפטיש או אבן כדי לפצח את הקליפה ציפת הפרי מתוקה רכה בצבע חום ובעלת זרעים לבנים קטנים.[1][2]

תפוצה

מקורו של פרי הפילים מהודו אך הוא נפוץ גם בסרי לנקה, פקיסטן, בנגלדש, תאילנד, אינדונזיה, ואזורים שונים בהודו סין.

פרי תפוח הפילים חתוך לשניים (נקנה בשוק בפונה שבהודו)

שימושים

פרי הפילים נאכל טרי משמש להכנת משקאות וגלידות. הזרעים מכילים חומצות שומן בלתי רוויות. גזע העץ משמש בבניה ופיסול.


תפוח הפילים
ערך תזונתי ל-100 גרם
מים 74 ג'
חלבונים 8 ג'
פחמימות 7.45 ג'
שומן 1.45 ג'
כולסטרול 0 מ"ג
ברזל 0.07 מ"ג
סידן 0.17 מ"ג
זרחן 0.08 מ"ג
מקור:


זרעי תפוח הפילים
ערך תזונתי ל-100 גרם
מים 4 ג'
חלבונים 26.18 ג'
פחמימות 35.49 ג'
שומן 27 ג'
כולסטרול 0 מ"ג
ברזל 0.03 מ"ג
סידן 1.58 מ"ג
זרחן 1.43 מ"ג
מקור:

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא תפוח הפילים בוויקישיתוף

הערות שוליים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0