בולברדייה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
גרסה מ־23:42, 4 ביוני 2020 מאת משתמש ישן (שיחה | תרומות) (ייבוא מוויקיפדיה העברית, ראה רשימת התורמים)
(הבדל) → הגרסה הקודמת | הגרסה האחרונה (הבדל) | הגרסה הבאה ← (הבדל)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
בולברדייה
נתונים
מרכיבים בורבון או ויסקי שיפון, ורמוט, קמפרי
אופן ההכנה ערבוב של כל הרכיבים כוס ערבוב עם קרח, מזיגה לכוס
כוס כוס אולד פאשן/ כוס קוקטייל
קישוט קליפת תפוז או קליפת לימון

בולברדייהאנגלית: Boulevardier, שדרה) הוא קוקטייל המוכר רשמית על ידי איגוד הברמנים הבינלאומי. מורכב מ־45 מ"ל בורבון או ויסקי שיפון, 30 מ"ל ורמוט, ו-30 מ"ל קמפרי. קיימות שתי צורות הגשה פופולריות: בכוס מרטיני ללא קרח ובכוס אולד פאשן עם קרח.

הקוקטייל דומה לנגרוני במדינה מסוימת ושונה ממנו ברכיב אחד: וויסקי במקום ג'ין. הדבר משפיע רבות על הטעם של המשקה[1]. קיים קוקטייל כמעט זהה לבולברדייה, הנקרא Old Pal (חבר ישן). ההבדל היחיד הוא ביחס הרכיבים[2].

היסטוריה

הקוקטייל נצוץ החל משנות ה-20 של המאה ה-20. המצאת הקוקטייל מיוחסת לארסקין גווין, סופר ממוצא יליד אמריקאי, ניהל מגזין חודשי בפריז בשם Boulevardier, שהופיע בין השנים 19271932[3].

קישורים חיצוניים

בולברדייה בכוס אולד פאשן עם קוביית קרח


שגיאות פרמטריות בתבנית:ויקישיתוף בשורה

פרמטרי חובה [ שם ] חסרים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא בולברדייה בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. בולברדייה, אתר seriouseats
  2. old-pal, אתר liquor.com
  3. boulevardier-is-back-on-the-menu, אתר nytimes


הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0


שגיאות פרמטריות בתבנית:מיון ויקיפדיה

שימוש בפרמטרים מיושנים [ דרגה ]
בולברדייה28258831