טרינידד סאוור

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
טרינידד סאוור
Trinidad Sour
VTR - Trinidad Sour (18045674468).jpg
נתונים
מרכיבים אנגוסטורה ביטרס, רוזטה, מיץ לימון, ויסקי שיפון
אופן ההכנה ערבוב של כל הרכיבים בשייקר עם קרח
כוס Cocktail-glass.jpg כוס קוקטייל
קישוט אין

טרינידד סאווראנגלית: Trinidad Sour) הוא קוקטייל, המוכר רשמית על ידי איגוד הברמנים הבינלאומי. הקוקטייל מורכב מ-45 מ"ל אנגוסטורה ביטרס, 30 מ"ל רוזטה, 22.5 מ"ל מיץ לימון ו-15 מ"ל ויסקי שיפון.

השם קרוי על שם האי טרינדד בטרינידד וטובגו, בו מיוצר הרכיב הבסיסי של המשקה, אנגוסטורה ביטרס. זהו קוקטייל סאוור כמו שאפשר להבין משמו, בו רוזטה משמש בתפקיד ממתיק.

היסטוריה

הקוקטייל המוצא על ידי הברמן ג'וזפה גונזלס (Giuseppe Gonzalez) בברוקלין ב-2009. המתכון היה וואריצה של קוקטייל אחר בשם Trinidad Especial, שהוצג שנה לפני כן על ידי ולנטינו בלונז (Valentino Bolognese)[1] לצורך תחרות. המתכון של בלונז נבדל מזה של גונזלס בכך שהוא השתמש בליים במקום לימון ובפיסקו במקום ויסקי.

הקוקטיילים של בלונז וגונזלס היו מיוחדים בכך שהשתמשו באנגוסטורה ביטרס כרכיב מרכזי, בזמן שלרוב ביטרס משמש בקוקטיילים כמין "תבלין". הדבר הלא שגרתי משך את תשומת ליבו של הברמן המפורסם ג'ון גרסטן (John Gertsen) שתרם להפצת הקוקטייל המודרני במהירה[2].

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. ^ Trinidad Especial
  2. ^ trinidad-sour באתר insidehook
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0