ברמבל

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
ברמבל
Bramble
Bramble Cocktail1.jpg
נתונים
מרכיבים 50 מ"ל ג'ין, 25 מיץ לימון, 12.5 מ"ל סירופ סוכר, 15 מ"ל ליקר פטל שחור
אופן ההכנה מנערים בשייקר כל חוץ מליקר פטל שחור, שאותו מוסיפים לאחר הערבוב.
כוס Old Fashioned Glass.svg כוס אולד פאשנד
קישוט פלח לימון, פטל שחור

ברמבלאנגלית: Bramble, שיח פטל שחור) הוא קוקטייל המוכר רשמית על ידי איגוד הברמנים הבינלאומי, המבוסס על ג'ין, מיץ לימון טרי וליקר פטל שחור (crème de mûre).

הכנה

את הקוקטייל מכינים בשייקר, אליו מוזגים את כל הרכיבים, פרט לליקר פטל שחור, ומנערים עם קרח. לאחר מכן מוזגים לתוך כוס אולד פאשנד, המלא בקרח כתוש. לבסוף מוזגים לכוס של ליקר פטל שחור.

הקוקטייל מקושט לרוב בפלח לימון ופירות יער טריים.

היסטוריה

קוקטייל הברמבל הומצא בלונדון, בשנת 1984, על ידי הברמן דיק בראדל (Dick Bradsell), שעבד בבר Fred's Club בסוהו. ההשראה לקוקטייל היה זיכרון הילדות של בראדל, שנהג לקטוף פטל שחור באי וייט[1]. שם המשקה Bramble הוא כינוי לשיח פטל שחור באנגלית.

וריאציות

לעיתים, ליקר פטל שחור (הנדיר יחסית) מוחלף בקרם דה קסיס, שהוא רכיב קל יותר להשגה. מלבד זאת, ניתן להשתמש בריבה כתחליף לליקר פטל שחור[2].

לעיתים מוסיפים מעט מי סודה מעל[3].

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא ברמבל בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ ברמבל, אתר diffordsguide
  2. ^ ברמבל ריבה
  3. ^ ברמבל, אתר הכרם


Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0