לונג איילנד אייסד טי

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
לונג איילנד אייסד טי
Long Island Iced Tea
Long Island Iced Teas.jpg
נתונים
מרכיבים 1/6 וודקה, 1/6 ג'ין, 1/6 רום, 1/6 טקילה, 1/6 סאוור, 1/6 ליקר תפוזים, קולה
אופן ההכנה מזיגה ישירה לכוס
כוס Highball Glass (Tumbler).svg   הייבול
קישוט פרוסת לימון

לונג איילנד אייסד טיאנגלית: Long Island Iced Tea) הוא קוקטייל המוכר רשמית על ידי איגוד הברמנים הבינלאומי המורכב מכל ארבעת המשקאות המזוקקים הלבנים: וודקה, ג'ין, רום לבן וטקילה לבנה בתוספת מעט סאוור וליקר תפוזים (כגון טריפל סק).

כדי ליצור את המשקה, מוזגים את המרכיבים לכוס הייבול מלאה בקרח.

מקור השם

מקור השם של הקוקטייל אינו ברור, שכן ישנן כמה גרסאות שונות, אך הקוקטייל הופיע בספר של בטי קרוקר בשנת 1961 ובספר של ורג'יניה חביב משנת 1966. ישנה גרסה הגורסת כי בזמן תקופת היובש בארצות הברית, המשקה היה נלגם בחשאי כאשר תוויות של תיונים היו משתלשלות מן הכוסות כדי שאנשי החוק יטעו ויחשבו שהם לוגמים תה קר.

סברה נוספת חסרת בסיס היא שהמשקה קיבל את השם "אייסד טי" ("תה קר"), על שם צבעו, הדומה לצבע המשקה תה קר, שאינו אלכוהולי. הוא הוגש לראשונה ב-1972 על ידי הברמן רוברט "רוזבאד" באט (Robert "Rosebud" Butts), במועדון הלילה הוותיק "אוק ביץ' אין" (Oak Beach Inn) בלונג איילנד.[1] כאמור, סברה זו אינה נכונה שכן המשקה מתועד עוד לפני התאריך הנקוב.

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. ^ The Man Behind the Long Island Iced Tea, באתר KIOLI - Keep IT On Long Island
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0