אידוי

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
גרסה מ־21:16, 14 בדצמבר 2017 מאת מוסיף והולך (שיחה | תרומות) (גרסה אחת של הדף wikipedia:he:אידוי יובאה: ייבוא כמותי אוטומטי)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
שני סוגים של כלי אידוי

בישול באידוי הוא בישול אשר אינו מצריך שמן ומתבצע באמצעות אדים של מים חמים. ישנם גם מכשירי אידוי לבישול, כדוגמת מכשיר אידוי וולקאנו, אשר פועלים בעזרת אוויר חם בלבד. בישול באופן זה נחשב לבריא יותר מטיגון, מאחר שהוא בעל ערך שומן נמוך יחסית ושומר על הערך התזונתי של המזון.

אידוי מתבצע באמצעות כלי אידוי בעל מספר מפלסים או כלים נפרדים המונחים זה מעל זה. במפלס התחתון מים רותחים, אשר אדיהם מבשלים את המזון המצוי במפלסים העליונים.

דוגמאות אידוי

קישורים חיצוניים


שגיאות פרמטריות בתבנית:ויקישיתוף בשורה

פרמטרי חובה [ שם ] חסרים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא אידוי בוויקישיתוף


ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.