סלק עלים

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
גרסה מ־00:05, 24 ביוני 2018 מאת נתנאל (שיחה | תרומות) (גרסה אחת יובאה: ייבוא מוויקיפדיה העברית: ראה רשימת התורמים)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
קריאת טבלת מיוןסלק עלים
מיון מדעי
ממלכה: צומח
מערכה: בעלי פרחים
מחלקה: דו-פסיגיים
סדרה: ציפורנאים
משפחה: סלקיים
סוג: סלק (סוג)
מין: סלק מצוי
תת־מין: סלק עלים
שם מדעי
B. vulgaris subsp. cicla

סלק עלים או מַנְגוֹלְד (שם מדעי: (Beta vulgaris subsp. vulgaris) הוא זן של סלק אשר בוית להשגת עלים וגבעולים גדולים ואכילים, בניגוד לזן הסלק הנפוץ יותר, אשר בו השורש הוא החלק המזין. עליו של סלק העלים יכולים להיות בכמה צבעים, הנפוצים יותר הם או בעלי גוון אדום, או ירוק-לבן.

סלק העלים מקובל במטבח הים-תיכוני ובמטבח הערבי. לעלים הצעירים טעם מריר קמעה והם עשויים לשמש לסלט טרי. עלים בוגרים נאכלים לאחר בישול, למשל ברוטב לפסטה, בתבשיל מוקפץ ובמאפים כגון פשטידה וטארט. הבישול גורם לירק לאבד את הטעם המריר ולרכוש טעם מעודן מזה של תרד מבושל.

סלק עלים מכיל ויטמינים A,‏ K ו-C בשיעור גבוה. הוא עשיר גם במינרלים, סיבים תזונתיים וחלבון. כל חלקיו מכילים חומצה אוקסלית.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא סלק עלים בוויקישיתוף

הערות שוליים

טארט מנגולד וגבינה
ערך זה הוא קצרמר בנושא בוטניקה. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.