Nintendo GameCube

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
גרסה מ־08:22, 30 באוגוסט 2019 מאת דויד (שיחה | תרומות) (החלפת טקסט – " מאוד " ב־" מאד ")
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
Nintendo GameCube
קובץ:Nintendo GameCube logo.jpg
יצרן Nintendo
סוג קונסולת משחקים
דור תקופת הדור השישי
יצא לראשונה

14 בספטמבר 2001 (יפן)
18 בנובמבר 2001 (צפון אמריקה)
3 במאי 2002 (אירופה)

17 במאי 2002 (אוסטרליה)
הפסקת הייצור בכל העולם: 2007
מעבד IBM PowerPC "Gekko", 486 MHz
אחסון כרטיס זיכרון (16 מגהבייט)
יחידות שנמכרו בכל העולם: 21.74 מיליון יחידות (נכון ל-30 ביולי 2008)
המשחק הנמכר ביותר Super Smash Bros. Melee 7.09 מיליון (נכון ל-10 במרץ 2008).<small;">
מודל קודם נינטנדו 64
מודל אחריו Wii

גיימקיוב (אנגלית: GameCube) היא קונסולת משחקים של חברת נינטנדו אשר משתייכת לדור השישי של קונסולות משחקי הווידאו. קונסולה זו יוצרה לאחר הנינטנדו 64 (Nintendo 64) ולפני קונסולת ה-Wii. קונסולה זו שווקה בין השנים 2002-2001 ונחשבת לקונסולה החלשה ביותר של הדור השישי מלבד דרימקאסט.

ציפיות

נינטנדו, שציפתה להתלהבות רבה מהקונסולה הציגה אותה בתערוכת E3 בשנת 2000, אך המכירות היו נמוכות מהצפוי. נינטנדו הוסיפה לקונסולה אפשרות למשחקי און-ליין ואפשרות לשחק משחקי גיים בוי על הקונסולה, אך למרות זאת המכירות המשיכו לפגר אחרי המתחרות - פלייסטיישן 2 ו-Xbox שיכולותיהן הגרפיות וכושר העיבוד שלהן היו חזקות יותר. הקונסולה נהפכה מאז לקונסולה של "נינטנדופילים", חובבי נינטנדו שטענו שאולי יכולותיה בתחום העיבוד והגרפיקה נמוכות יחסית אבל ספריית המשחקים שלה מצוינת ומלאה במקוריות. נינטנדו אכן התמקדה יותר במקוריות וחדשנות המשחקים מאשר ביצועים גרפיים של הקונסולה. עוד טענה כנגד הקונסולה הייתה מספר המשחקים המועט שלה, כשבע מאות בסוף ימיה. להשוואה, עבור פלייסטיישן 2 הופצו כחמשת אלפים משחקים.

הנפילה

בשל הכישלון היחסי של הקונסולה ירד מחירה של הקונסולה למחיר נמוך במיוחד של 100 דולר בארצות הברית. אנשים רבים טענו שמספר המכירות הקטן של הקונסולה נגרם כתוצאה מזה שמשחקיה של נינטנדו לא מגיעים לרמות של משחקי מבוגרים (שכוללים אלימות ופחד) זה משום שקיימת אצל נינטנדו צנזורה רבה. למרות זאת הם הוציאו את החידוש ל-Resident Evil שיותר מפחיד ואלים מהמקורי לגיימקיוב בלבד. חלק לא קטן מהנפילה של נינטנדו עם הקונסולה היה בגלל הקונסולה המתחרה, הפלייסטיישן 2 של סוני, שכבשה את לב הציבור ומכרה כמות ענקית של קונסולות. כה ענקית עד שקיבלה את התואר 'הקונסולה הנמכרת ביותר בכל הזמנים'. יותר מ-80% מהקהל השחקנים בחר בסוני ולא בנינטנדו. הקונסולה אמנם נפלה אך נינטנדו למדה לקחים רבים וקונסולת הווי צעדה יפה מאד כקונסולת הדור הבא (דור שביעי).

משחקים

כיום יש לגיימקיוב קצת מעבר לשבע מאות משחקים. המשחקים עם הציונים הגבוהים ביותר הם: Metroid prime 1,2‏, Resident Evil 4‏, Legend Of Zelda: The Wind Waker‏, Super Smash Bros Melee.

ראו גם

קישורים חיצוניים


שגיאות פרמטריות בתבנית:ויקישיתוף בשורה

פרמטרי חובה [ שם ] חסרים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא Nintendo GameCube בוויקישיתוף
  • האתר הרשמי של נינטנדו (באנגלית)


הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0


שגיאות פרמטריות בתבנית:מיון ויקיפדיה

שימוש בפרמטרים מיושנים [ דרגה ]
Nintendo GameCube22201290