אוגווינד
![]() | |
סוג | חברה ציבורית |
---|---|
תקופת הפעילות | 2012–הווה (כ־10 שנים) |
ענפי תעשייה | קלינטק, אנרגיה מתחדשת |
מוצרים עיקריים | מערכת התייעלות אנרגטית, מערכת אחסון אנרגיה |
מנכ"ל | אור יוגב |
www.aug-wind.com |
אוגווינד אנרגיה טק אחסון בע"מ ובשמה המקוצר אוגווינד (aug-wind), היא חברה ציבורית ישראלית העוסקת ביצירת פתרונות לאחסון אנרגיה חסכוני לתעשיית האנרגיה המתחדשת. החברה נסחרת בבורסה לניירות ערך בתל אביב וכלולה במדד תל אביב 90. מנכ"ל החברה הוא אור יוגב.
היסטוריה
החברה הוקמה ב-2012 בכוונה לפתח פתרון חלופי לאחסון אנרגיה.
לאחר שפיתחה תהליך ייחודי לאחסון תת-קרקעי של גז בלחץ גבוה במסגרת החממה הטכנולוגית "קפיטל טבע" והפכה את מערכת יעילות האנרגיה שלה למוצר מסחרי, התמזגה החברה ב-2019 מיזוג עם חברה ציבורית בשם "ביומדיקו הדרים" שהייתה בפועל שלד בורסאי. מאז היא נסחרת בבורסה לניירות ערך בתל אביב[1].
במאי 2020 החלה החברה לראשונה להתפתח לשוק הבינלאומי כשקיבלה הזמנה גדולה ממפעלי פפסי בקליפורניה. באותו חודש קיבלה החברה הזמנה למערכת שלה גם מחברת "ישקר" הישראלית[1].
חברת סופרגז רכשה את זיכיון ההפצה הבלעדי למערכות "AirSmart" בישראל, ובמקביל מכרה החברה זיכיונות דומים לחברות באיחוד האמירויות, איטליה, אנגליה, טורקיה ושווייץ[1].
טכנולוגיה
טכנולוגיית הבסיס של החברה היא תהליך ייחודי שפיתחה החברה לאחסון תת-קרקעי חסכוני של גז בלחץ גבוה.
על בסיס טכנולוגיה זו מציעה החברה ללקוחותיה שני מוצרים:
- מערכת יעילות אנרגיה, המכונה "AirSmart" המיועדת לתעשייה. המערכת מסחרית משנת 2016 והותקנה בחברות תעשייה גדולות בישראל.
- מערכת חדשה לאחסון אנרגיה, המכונה "AirBattery".
קישורים חיצוניים
אתר האינטרנט הרשמי של אוגווינד
- אוגווינד באתר "כלכליסט"
- אוגווינד אנרגיה טק אחסון בע"מ, באתר הבורסה לניירות ערך בתל אביב
- אוגווינד אנרגיה טק אחסון בע"מ, באתר "מאיה"
הערות שוליים
- ^ 1.0 1.1 1.2 אורי טל טנא, לאוגווינד יש חלון הזדמנויות צר להגשמת החלום, באתר כלכליסט, 9 בנובמבר 2020