איספהאן ביריאני

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
איספהאן ביריאני
بریان اصفهان
Isfahan biryan.jpg
מאכלים
מטבח פרסי
אזור מוצא איספהאן
מוצא איראןאיראן איראן
מרכיבים עיקריים בשר כבש ולחם

איספהאן ביריאניפרסית: بریان اصفهان; באנגלית: Isfahan Beryani) הוא תבשיל פרסי שמקורו בעיר איספהאן, איראן[1].

תבשיל הביריאני מורכב מבשר כבש, זנב, וריאות טחונים המעורבבים עם זעפרן, אגוזי מלך, פיסטוק, שקדים, כורכום, עלי נענע מיובשים, מלח ופלפל שאותם צולים ומגישים בליווי לחם פרסי הנקרא סנגק[2].

הביריאני נחשב למאכל מסורתי ונפוץ באיספהאן ולעיתים מכונה בריון (بریون).

ז'אן-בטיסט טברנייה, ז'אן שארדן ועוזרו של עבאס שאה הראשון הזכירו את המאכל ביומנים האישיים שלהם[3].

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא איספהאן ביריאני בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ Beryani; Special Meal Of Iran’s Isfahan Province, ifpnews.com, ‏2017-10-13 (ב־American English)
  2. ^ Hossein, Biryani Isfahan - Iranian Traditional Food, Isfahan Tourist Information, ‏2019-03-09 (ב־American English)
  3. ^ گذری بر تاریخچه بریانی, مجله غذا, ‏2019-02-04 (ב־)
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0