אמיר בן דוד (קצין)

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אמיר בן דוד
אלוף-משנה אמיר בן דוד
אלוף-משנה אמיר בן דוד
לידה 7 במרץ 1980 (גיל: 44)
י"ט באדר התש"מ
השתייכות Badge of the Israeli Defense Forces 2022 version.svg צבא הגנה לישראל
תקופת הפעילות 1999–הווה (כ־25 שנים)
דרגה אלוף-משנה אלוף-משנה
תפקידים בשירות
  • מפקד עורף באוגדת עזה
  • מפקד בסיס האימונים של פיקוד העורף
  • מפקד גדוד חילוץ 148
  • מפקד המכללה הלאומית לאיתנות ישראלית
  • מפקד מחוז ירושלים והמרכז
פעולות ומבצעים

אמיר בן דוד (נולד ב-7 במרץ 1980) הוא קצין בצה"ל בדרגת אלוף-משנה, המשמש כמפקד מחוז ירושלים והמרכז של פיקוד העורף. בתפקידו הקודם שימש, כמפקד המכללה הלאומית לאיתנות ישראלית.

ביוגרפיה

בן דוד נולד וגדל בעיר דימונה, התגייס לצה"ל בשנת 1998 לסיירת חרוב. בשנת 2001 יצא לקורס קצינים בקבע ושובץ כקצין המבצעים במחוז דרום של פיקוד העורף. בשנת 2004, במסגרת תפקידו, קיבל את אות הצטיינות הרמטכ"ל, משה (בוגי) יעלון, הודות לפיקודו על משימה שהשפיעה על עשרות אלפי תושבים סמוך לקריה למחקר גרעיני – נגב וכללה חלוקת טבליות לוגול ברשויות ובפזורה הבדואית[1][2][3]

בשנת 2008 במהלך מבצע עופרת יצוקה, שימש כראש ענף אוכלוסייה של מחוז דרום בפיקוד העורף[4]. במסגרת תפקידו היה אחראי על הכנת אוכלוסיית עוטף עזה וישובי הדרום לאיום הראשוני דאז של ירי תלול מסלול.

בשנת 2010 במהלך שירותו כמפקד מדור החילוץ בבה״ד 16, נשלח לפקד על כוח החילוץ של המשלחת להאיטי, במטרה לסייע בהתמודדות עם נזקי רעידת האדמה[5]. במסגרת המשלחת חילץ בן-דוד שלושה לכודים, האחרון מביניהם חולץ ביום העשירי[6][7][8]

בשנת 2016 הועלה לדרגת סגן-אלוף. בסיום מבצע צוק איתן שובץ כמפקד העורף הראשון באוגדת עזה, תקן זה נוסד לאור לקחי התיאום והמענה לתושבי העוטף במהלך הלחימה[9][10]במסגרת תפקידו פעל לחיזוק החוסן והתיאום הביטחוני בין האוגדה לתושבים[11].

בשנת 2018 מונה למפקד הראשון של בסיס האימונים הפיקודי[12] המכשיר ומאמן את כוחות החילוץ וההצלה בסדיר ובמילואים של פיקוד העורף. במקביל מונה למפקד גדוד החילוץ 148[13], אשר אחראי לתת מענה במחוז דן ונפת תל אביב של פיקוד העורף.

במהלך התפרצות נגיף הקורונה הקים את מערך המרס"ל (מרכז סיוע לאומי), אשר פעל לראשונה לריכוז כלל ארגוני המתנדבים בישראל ולייעול תהליכי הסיוע לאזרח במהלך התקופה[14]. המרס"ל הפעיל כ-260,000 מתנדבים שהגיעו מ-70 הארגונים שפעלו במרכז זה. המרס"ל זכה בציון לשבח בפרס החדשנות של צה"ל בשנת 2021.

בשנת 2021 הועלה לדרגת אלוף-משנה ונכנס לתפקידו כמפקד המכללה הלאומית לאיתנות ישראלית[15], המכשירה ומאמנת את מקבלי ההחלטות המנהלים ומנהלות את מצבי החירום במדינת ישראל, ממשרדי הממשלה, הרשויות המקומיות והמפקדות הצבאיות.

בשנת 2023 מונה למפקד מחוז ירושלים והמרכז בפיקוד העורף[16][17].

חיים אישיים

בן דוד מתגורר בדימונה, נשוי ללילך ואב לשלושה ילדים. בעל תואר ראשון בביטחון לאומי ואסטרטגיה מאוניברסיטת בר-אילן ותואר שני בניהול מצבי חירום ואסון באוניברסיטת תל אביב.

הערות שוליים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0