אמנון נויבך

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אין תמונה חופשית

אמנון נויבך (נולד ב-14 באפריל 1944) הוא מנהל ישראלי בתחום הכלכלה, שכיהן במשך 7 שנים בראש דירקטוריון הבורסה לניירות ערך בתל אביב.

ביוגרפיה

נולד לאם ילידת בולגריה ולאב יליד גרמניה[1]. הוריו עלו לארץ ישראל לפני מלחמת העולם השנייה והתיישבו בכפר הדר. בעל תואר ראשון בכלכלה ומנהל עסקים ומוסמך אוניברסיטה בכלכלה מאוניברסיטת בר-אילן. בשנות ה-70 ובתחילת שנות ה-80 היה נויבך הרפרנט לענייני משרד הביטחון של אגף התקציבים במשרד האוצר, היה יועץ כלכלי ליצחק רבין בהיותו ראש ממשלת ישראל, ושל שמעון פרס כאשר היה ראש הממשלה. בתפקידו זה היה שותף בכיר בתכנון ויישום תוכנית הייצוב הכלכלית של 1985.

היה דירקטור בבזק, הציר הכלכלי של ישראל בוושינגטון ואחר כך יו"ר חברת פלאפון.

משמש כיועץ כלכלי ובעל עסקים פרטיים בתחום העיתונות ועיבוד מתכות, וכן משמש כיו"ר הדירקטוריון של מגו אפק ושל לארוטק, משמש כדירקטור בחברות איי.די. איי. חברה לביטוח, ישיר ניהול קופות גמל, מיינד, אראל נט, דלתא גליל בע"מ, לאומי קארד, אספן בניה ופיתוח וטרנסכלל סחר, והעיתון החרדי "משפחה".

ב-20 במרץ 2014 פורסם דבר מינויו לתפקיד יו"ר דירקטוריון הבורסה לניירות ערך בתל אביב[2]. ב-29 ביולי 2021 הודיע על פרישתו מהתפקיד[3].

נויבך, נשוי ואב לשתיים, הוא אביה של העיתונאית קרן נויבך. מתגורר בקריית אונו.

ספרים שחיבר

  • אתגרי המשק הישראלי, הוצאת ספריית מעריב, מכון ישראלי בינלאומי לסקר מדיניות כלכלית בינלאומית, 1990, יחד עם אפרים צדקה ואסף רזין
  • צמיחה כלכלית - מבט לשנות התשעים, הוצאת ספרית מעריב

הערות שוליים

  1. ^ דיאנה בחור-ניר, "אבי חשב שלהתעשר זה לא מוסרי: "אם יש מיטה לישון בה ולבוש הוגן, לא צריך יותר מזה", באתר כלכליסט, 7 בספטמבר 2017
  2. ^ שלי אפלברג, אמנון נויבך מונה לתפקיד יו"ר דירקטוריון הבורסה, באתר TheMarker‏, 20 במרץ 2014
  3. ^ גלובס, שירות (2021-06-29). "יו"ר הבורסה אמנון נויבך פורש לאחר יותר משבע שנים בתפקיד". Globes. נבדק ב-2021-06-29.
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0