דן הלפרן

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
דן הלפרן

דן הלפרן (נולד בשנת 1942) הוא דיפלומט ועיתונאי ישראלי, אשר היה בעבר בכיר במשרד האוצר וכיהן כציר הכלכלי בשגרירות ישראל בארצות הברית. כיום משמש יו"ר הוועד המנהל של מכון ירושלים לחקר ישראל, יו"ר עמותת פסטיבל ישראל ויו"ר האספה הכללית של הצוללת הצהובה.

ביוגרפיה

נולד בירושלים. התגייס לשירות צבאי בחיל המודיעין בשנת 1960. בשנת 1967 השלים תואר ראשון במדעי הרוח באוניברסיטה העברית בירושלים. במהלך לימודיו שימש כתב בפי האתון, עיתון האוניברסיטה העברית.

בשנים 1965–1975 שימש כתב כלכלי, עורך ומגיש בקול ישראל ופרשן כלכלי בטלוויזיה הישראלית, בין השאר בתוכנית הרדיו הכלכלית ברשת ב' "על מספרים ואנשים – מגזין המשק והחברה", יחד עם צבי קסלר, יצחק טישלר ויצחק טאוב.

בשנת 1963 הצטרף לשירות הציבורי במשרד האוצר. היה יועץ לשר פנחס ספיר, דובר המשרד וסמנכ"ל לקשרים בינלאומיים. בתפקידו זה ניהל בין השאר את פעילות ממשלת ישראל נגד החרם הערבי, שהובילה להעברת חוק בקונגרס האמריקאי שעליו חתם הנשיא קרטר, שהפך את הכניעה לחרם הערבי לעבירה פלילית.[1] בשנת 1979 מונה לציר הכלכלי בשגרירות ישראל בארצות הברית. היה ראש המשלחת הישראלית למשא ומתן על הסכם הסחר החופשי ושותף להגדלת הסיוע האמריקאי לישראל לרבות הפיכתו כולו למענק.

בשנת 1986 עזב את השירות הציבורי, ועם חזרתו לישראל הקים יחד עם אלוף במיל' מנחם מרון את חברת איפטיק בע"מ, המייעצת לחברות ישראליות המרחיבות את עסקיהם בעולם ולחברות בינלאומיות שרוצות לפעול בישראל. משמש מנהל החברה עד היום.

הלפרן היה יו"ר ועדת ההשקעות בקרנות הנאמנות של ביטוח ישיר, ושימש חבר במועצות המנהלים של חברת החשמל, חברת אל-על, ארזים קופות גמל, קופות הגמל של הבנק הבינלאומי, נייר חדרה, קרן קיסריה ועוד.

חיים אישיים

הלפרן גר בירושלים, נשוי לרונית ואב לחמישה.

פעילות ציבורית

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא דן הלפרן בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ Special Interview Impact of Boycott on Israel, jta.org, ‏April 25, 1975
  2. ^ חברי הנהלת פסטיבל ישראל, באתר jerusalemjazzfestival.org.il, נלקח ב-15 במאי 2017
  3. ^ מכון ירושלים, הוועד המנהל, באתר אתר מכון ירושלים לחקר מדיניות, נלקח ב-15 במאי 2017
  4. ^ הסיוע לעסקים הקטנים והבינוניים - ישיבה של ועדת הכלכלה, באתר אתר הכנסת, ‏י"ח סיון תשע"ג, 27 במאי 2013
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0