הרב יצחק בצרי

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
הרב יצחק בצרי
Batzri 1.jpg
לידה 2 באוקטובר 1968 (גיל: 55)
י' בתשרי ה'תשכ"ט
מקום פעילות ירושלים
תחומי עיסוק קבלה דרשה
אב הרב דוד בצרי

הרב יצחק בצרי (נולד בי' תשרי ה'תשכ"ט, 2 באוקטובר 1968) הוא מקובל דרשן, ומחבר ספרים, ממקימי ישיבת השלום בירושלים.

ביוגרפיה

נולד בירושלים למקובל הרב דוד שלום בצרי ולאימו צפורה בתו של הרב סלמן מוצפי[1], חמיו הוא הרב חיים אלחדד, רב שכונת סנהדריה המורחבת בירושלים.

למד אצל הרב יצחק וסרמן ראש ישיבת אוהל יעקב ואצל הרב בערל שוורצמן ראש ישיבת בית התלמוד. בהמשך למד רבנות בכולל 'באר אברהם' של הרב יהושע קרלינסקי.

ישיבת השלום ברחוב תחכמוני בירושלים

כשהיה בן 20 מונה לרב בית הכנסת "יהושע זיקרי" בירושלים תפקיד אותו מילא במשך עשור, ובהמשך הקים יחד עם אביו את ישיבת המקובלים 'השלום'.  

הרב לומד בחברותא עם המקובל הרב יעקב עדס. כמו כן העביר בכל יום את שיעור הדף היומי בישיבת השלום בירושלים. כיום מגיד השיעור הוא בנו הרב חיים.

הרב בצרי הוא אחד מרבני ארגון הידברות, מגיש תוכנית רדיו בכאן מורשת בימי חמישי ומגיש פינה קבועה בימי שישי ברדיו ירושלים על פרשת השבוע, ובערוץ 2000 בכל יום רביעי[2], הוא נחשב למקובל ולדרשן המעביר שיעורים בכל רחבי הארץ והעולם.

בהקדמתו לספר "פרדס יצחק" ביאור על הש"ס על פי תורת האר"י מספר, שדודו המקובל הרב ששון בצרי פנה אליו בצעירותו וביקש ללמד אותו שיעור בקבלה בחברותא, כששאל את דודו מדוע רוצה לחשוף אותו לסודות הקבלה על אף צעירותו הוא השיב "אני רוצה שיבוא יום בו תכתבו ביאור על הש"ס לפי הקבלה". לאחר מות רבי ששון בצרי החליט הרב לחבר לעילוי נשמתו את הספר[3].

בתחילתו של משבר מגפת הקורונה הוא קרא לרשויות המדינה לדאוג למקומות תפילה למי שמצוי בבידוד לקראת שבת זכור ופורים, בדומה לקלפיות שהוקמו ביום הבחירות, הוא קרא לחזק את אמירת מאה ברכות בכל יום, כפי שמופיע שדוד המלך עשה זאת בזמן המגפה בירושלים[4], בפתחו של הגל השני של מגפת הקורונה, קרא שלא לסגור את בתי הכנסת בשל נחיצותם הנפשית והרוחנית, שלא תהא שונה תפילה מביקור בתיאטרון.[5]

ספריו

  • סדרת הספרים "תפילה לדוד" - ספר למציאת זיווג, ספר למציאת פרנסה והצלחה, ספר תפילה לחולים וספר תיקון לנפטרים, כשאת האחרון חיבר על פי זיקנו רבי יהודה פתיה.
  • ספר הזוהר אגדות ומעשים – ליקוט האגדות והמעשיות מספר הזוהר ותמצית מספר מעשיות הזהר של אביו הרב דוד בצרי. הוצאת ידיעות ספרים.
  • פרדס יצחק - ליקוט מספר "עץ החיים" לרבינו האר"י, וביאור מאמרי הש"ס עם ציטוטים מפי זיקנו רבי יהודה פתיה זיע"א.
  • סדרת הספרים שיח יצחק על מסכתות הש"ס: יבמות, גיטין, קידושין, פסחים, סנהדרין (2 כרכים) ומכות – סדרת ספרים המכילה שאלות בהלכה ואגדה על כל הש"ס, שנמסרו על ידו בסדר הדף היומי.
  • שער מאמרי רז"ל לרבינו האר"י הקדוש עם ביאור פרדס יצחק וביאור השמן ששון.
  • ליקוטי הש"ס לרבינו האריז"ל הקדוש עם ביאור פרדס יצחק.
  • סדרת ספרים של כתבי האר"י הקדוש עם הגהות של זיקנו רבי יהודה פתיה זיע"א עם הקדמה וביאור ללימוד תורת הקבלה: עץ החיים; שער הכוונות; שער הפסוקים; שער המצוות; שער רוח הקודש; שער מאמרי רז"ל ורשב"י, שער הגלגולים וספר אוצרות חיים.
  • אוצר הסגולות ויזרע יצחק - פרנסה ועשירות (שני כרכים).
  • אוצר הגלגולים פחד יצחק. בו מבואר שורשי הנשמות ורמזי הנצוצות והגלגולים הנמצאים בתנ''ך (שני כרכים).

לקריאה נוספת

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא הרב יצחק בצרי בוויקישיתוף

הערות שוליים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0