זבד דקל מסיכתי

מתוך המכלול
קפיצה אל: ניווט, חיפוש
זבד דקל מסיכתי
Paguma-larvata-masked-palm-civet-kaeng-krachan-national-park.jpg
מיון מדעי
ממלכה בעלי חיים
מערכה מיתרניים
מחלקה יונקים
סדרה טורפים
משפחה גחניים
סוג Paguma
מין זבד דקל מסיכתי
שם מדעי
Paguma larvata
תחום תפוצה
Masked Palm Civet area.png

זבד הדקל המסיכתי (שם מדעי: Paguma larvata) הוא מין דמוי חתול קטן ממשפחת הגחניים והיחיד בסוגו. הוא חי בן העצים באזור דרום מזרח אסיה והודו.

זבד זה מזכיר מינים אחרים במשפחתו, אך בצבעיו הוא קצת יותר אפרפר ללא פסים או נקודות, למעט פסים כהים מצידי עיניו וראשו ומעל אפו פס לבן. גם הלחיים, הסנטר והשפתיים לבנים ואפו ורדרד.

הזבד אינו בסכנת הכחדה אך הוא נתון בסיכון במדינות שונות.


ממדים: אורכו 51-76 ס"מ. משקלו 3.6-6 ק"ג בממוצע.

מזון: הזבד הוא אוכל כל, הניזון הן מהחי והן מהצומח. הוא אוכל רכיכות, פרוקי רגליים, קליפות עצים, נחשים, צפרדעים, חולדות ועופות וגם בננות ופירות טרופיים.

תפוצה: הזבד נפוץ ביערות טרופיים או הרריים בסין, ווייטנאם, לאוס, קמבודיה, מלזיה, תאילנד, מיאנמר והודו וגם בבורניאו, סומטרה, טאיוואן, ועוד איים באינדונזיה.

ראו גם

קישורים חיצוניים

הערות שוליים


P cat.svg ערך זה הוא קצרמר בנושא יונקים. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
סמל המכלול גמרא 2.PNG
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רישיון cc-by-sa 3.0