בינטורונג

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
קריאת טבלת מיוןבינטורונג
Binturong in Overloon.jpg
מיון מדעי
ממלכה: בעלי חיים
מערכה: מיתרניים
מחלקה: יונקים
סדרה: טורפים
משפחה: גחניים
סוג: ארקטיטיס
מין: בינטורונג
שם מדעי
Wikispecies-logo.svg Arctictis binturong
תחום תפוצה
Binturong area.png

בינטורונג (שם מדעי: Arctictis binturong) הוא יונק שוכן עצים ממשפחת הגחניים. באנגלית הוא מכונה Bear-Cat ("חתול-דוב") למרות שהוא לא חתול ולא דוב.

מאפיינים

הבינטורונג בעל פרווה חומה-שחורה ומשקל של עד 20 ק"ג. אורכו כולל זנבו נע בין 120 ועד 180 ס"מ, כאשר זנבו באורך של 65 עד 90 ס"מ. זנבו החזק משמש כזרוע נוספת המסייעת במעבר בין הענפים וכן משמש כמעצור כאשר הבינטורונג יורד מהעץ וראשו כלפי מטה. בזמן מנוחה על ענפי העצים הוא נח על בטנו כאשר רגליו שמוטות מצידי הענף אך אוחז אחיזה חזקה מאוד עם הזנב. טפריו משמשים אותו בטיפוס על עצים ובהליכה יציבה על אזורים גסים ומחוספסים. כריות רגליו עוזרות לו בריצתו על העצים, אך על הקרקע הוא נע חשוף רגל בדומה לדב.

הבינטורונג אוכל מזון מהחי, כמו ביצים וחרקים, ופירות, כגון אננס, קיווי וענבים.

הבינטורונג מצוי בצמרות העצים ביערות הגשם של בנגלדש, הפיליפינים, בהוטן, מיאנמר, מלזיה, תאילנד, סין, הודו, נפאל ווייטנאם וגם בסומטרה ובורנאו.

לבינטורנג ריח מאפיין המזכיר פופקורן וזאת בשל כימיקל הנמצא בשתן שלהם הנקרא 2-אצטיל-1-פירולין (2-acetyl-1-pyrroline).

גלריה

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף ראו מדיה וקבצים בנושא זה בוויקישיתוף.

הערות שוליים


סמל המכלול גמרא 2.PNG
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0