טונקה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
קריאת טבלת מיוןטונקה
Tonka Beans.jpg
מיון מדעי
ממלכה: צומח
מערכה: בעלי פרחים
מחלקה: דו-פסיגיים
סדרה: קטניתאים
משפחה: קטניות (Fabaceae)
תת־משפחה: פרפרניים
שבט: Dipterygeae
סוג: Dipteryx
מין: Dipteryx odorata
שם מדעי
Wikispecies-logo.svg Dipteryx odorata

פולי טונקה (Tonka Beans) הם זרעים של עץ ממשפחת הקטניות. מקורו של הצמח בצפונה של אמריקה הדרומית (מחוז אורינוקו שבגיאנה). כיום המגדלות העיקריות של הצמח הן ונצואלה וניגריה.

הזרע שחור ובעל שטח פנים מקומט, ותוכו חום. ניחוחו מזכיר שילוב של וניל, שקד, קינמון וציפורן. משמש כתחליף לווניל, כמרכיב בבשמים וכתוספת לטבק. במטבח הצרפתי משמש להכנת קינוחים.

הוספתו למזון נאסרה בארצות הברית על ידי מנהל המזון והתרופות האמריקאי, מכיוון שהזרע מכיל חומר מונע קרישה בשם קומרין העלול להיות קטלני בכמויות גדולות.[1]

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא טונקה בוויקישיתוף

הערות שוליים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0