יאיר אגמון

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
יאיר אגמון
יאיר אגמון, פברואר 2013
יאיר אגמון, פברואר 2013

יאיר אגמון (נולד בי"ב בתמוז תשמ"ז, 9 ביולי 1987) הוא סופר, קולנוען ופובליציסט ישראלי.

קורות חייו

אגמון נולד בירושלים לאמו רחל אגמון, ולאביו, חיים צפרירי. הוא למד בתיכון הימלפרב ובישיבת מעלה גלבוע. שירת בצה"ל כקצין בגדוד גרניט (גדוד 932) של חטיבת הנח"ל. אגמון הוא בוגר של תוכנית המנהיגות עמיתי ברונפמן, מחזור 2004.

ב-2009, במהלך שירותו הצבאי, הוציא לאור בהוצאת ראובן מס את ספרו הראשון - "חפ"ש: מחשבות צבאיות ומחויכות על פרשיות השבוע והמועדים". הספר מבוסס על שיעורים בפרשת השבוע שאגמון העביר לחייליו כמפקד כיתה, ומטרתו "ליצור גשר בין חיי היום-יום של החייל הקרבי לבין התורה".

סיפור קצר של אגמון, "ונפש יהונתן נקשרה", הומלץ בידי השופטים בתחרות הסיפור הקצר של "הארץ" לשנת 2011.

ב-2012 יצא לאור, בהוצאת זמורה ביתן ובעריכת עלמה כהן-ורדי, הרומן "עם הארץ - סיפור מסע". הספר מתאר מפגשים עם דמויות שונות מן החברה הישראלית, חלקו בדיוני וחלקו מבוסס על אירועים שקרו לאגמון. הספר כתוב בגוף ראשון, שמו של המספר הוא "יאיר אגמון", וכמו אגמון עצמו הוא קצין משוחרר דתי.

בשנת 2012 החל אגמון ללמוד בבית הספר סם שפיגל לקולנוע ולטלוויזיה. סרטיו הוצגו בפסטיבל טרייבקה, פסטיבל תל אביב, דוקאביב, ובפסטיבל מינכן לסרטי סטודנטים.[1] אחד מסרטיו אף נכלל ברשימת המתמודדים על פרס אופיר לשנת 2015. סרטים בבימויו זכו בפרויקט סרטים של 48 שעות בשנת 2014[2] ובשנת 2015.

בשנת 2014 יצא לאור, בהוצאת זמורה ביתן, ספר הפרוזה השני של אגמון, "יאיר ויהונתן". הספר ממזג בין סיפורו של יהונתן, דתל"ש אלים ומבולבל, לבין סיפורים שונים מחייו של אגמון, ומשלב בתוכו סרטוני וידאו קצרצרים ומוזיקה מקורית, בעזרת שימוש בברקודי QR.

בשנת 2016, יצא לאור ספרו הרביעי, "שמשהו יקרה", בהוצאת כתר. הספר מורכב מחמש נובלות על בדידות, תקיעות, וחוסר משמעות.

ב-2017 הוקרן סרטו הדוקומנטרי, "רחל אגמון", בתחרות התיעודית הרשמית של פסטיבל הקולנוע ירושלים. בסרט, מלווה יאיר את שני הוריו, בשני מסעות. הסרט נכלל ברשימה הסופית לפרס אופיר ב-2019 בקטגוריית הסרטים התיעודיים עד 60 דקות.[3]

ב-2017 שודרה סדרת רשת שיצר יאיר אגמון יחד עם אלעד שוורץ בשם "הַטְרֶמפִּיסְטִים", סדרת רשת דוקומנטרית, על האנשים שבצידי הדרך ובשולי התודעה. הסדרה, שזכתה להצלחה רבה ברשת, נרכשה על ידי חטיבת הדיגיטל של תאגיד השידור הישראלי, שמימנו את צילומי העונה השנייה של הסדרה. כל פרקי הסדרה עלו לפייסבוק וליוטיוב. הסדרה זכתה בפרס האקדמיה לטלוויזיה לסדרת רשת לשנת 2019.[4]

בדצמבר 2017 יצא לאור ספרו החמישי, "מה אהבתי", בהוצאת ידיעות ספרים. זהו ספרו השני העוסק בפרשות השבוע.

ב-2018 שודרה סדרת רשת שאגמון יצר יחד עם תמר קיי - "פני זקן". הסדרה, המורכבת מעשרה פורטרטים של עשרה קשישים שונים בהווה הישראלי, מנסה להציע נקודת מבט חדשה על הזקנה, ולהבין "מה זה אומר להיות אדם זקן".

בשנת 2018 זכה אגמון מטעם משרד התרבות בפרס אומנות הקולנוע ליוצרים בראשית דרכם.

בסוף שנת 2018 הקים אגמון ביחד עם שותפו טל בכר, את חברת ההפקות "יאללה פילמס".

החל מ-מאי 2019 משודרת בכאן 11 הסדרה "וואי וואי וואי" - סדרה דוקומנטרית בת 7 פרקים העוסקת בדור ה-Y. הסדרה שמה לה למטרה לספר את סיפורו של דור ה-Y הישראלי, בתקווה לעזור להורים להבין את הילדים שלהם, ולעזור לצעירים מבולבלים להבין את עצמם.

בשנת 2019 ביים אגמון את סרט הVR "שיר מלחמה", הסרט השתתף בתחרות הרשמית בפסטיבל ונציה 2019.

בשנת 2020 ביים אגמון את הסרט התיעודי "כמו לב שעובד". בסרט יוצא אגמון למסע אישי באומן, לקברו של רבי נחמן, בקיבוץ הגדול בראש השנה.

אגמון כותב טור שבועי במגזין "מוצש" בעיתון "מקור ראשון".

הוא מתגורר בתל אביב, נשוי לשירה, ולהם בת ובן.

ספריו

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא יאיר אגמון בוויקישיתוף

מפרסומיו

כתבות, ראיונות וביקורות

הערות שוליים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0