יחסי בוטסואנה – קוריאה הצפונית

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
יחסי קוריאה הצפוניתבוטסואנה
קוריאה הצפוניתקוריאה הצפונית בוטסואנהבוטסואנה
Botswana North Korea Locator.png
קוריאה הצפונית בוטסואנה
שטחקילומטר רבוע)
120,538 581,730
אוכלוסייה
26,223,828 2,708,487
תמ"ג (במיליוני דולרים)
20,352
תמ"ג לנפש (בדולרים)
7,514
משטר
דיקטטורה קומוניסטית דמוקרטיה פרלמנטרית

יחסי בוטסואנה-קוריאה הצפונית מתייחסת למערכת היחסים הנוכחית וההיסטורית בין רפובליקת בוטסואנה לבין קוריאה הצפונית. כיום למדינות אין שגרירויות אחת אצל השנייה מאז השעיית היחסים הדיפלומטיים בין שתי המדינות בפברואר 2014.

היסטוריה

שתי המדינות החלו את קשריהן הדיפלומטיים ב-27 בנובמבר 1974, במהלך המלחמה הקרה. הנשיא הראשון של בוצואנה, הנשיא סרטסה קחאמה, ביקר במדינה בפיונגיאנג בין ה-9 ל-13 באוגוסט 1976. במהלך הביקור נפגשו הוא ואשתו עם קים איל-סונג, שארגן סעודה עבורם. על פי הדיווחים, קחאמה הפתיע את מארחיו כששיחק ביליארד, בשלב מסוים, על פני שולחן הביליארד, בתנוחה מגושמת.

בתחילת שנות ה-80 הוזמנו כמה מדריכי אמנויות לחימה צפון קוריאנים כדי להכשיר את שירות המשטרה של בוטסואנה בלחימה לא חמושה. הצפון קוריאנים עזבו את בוצואנה זמן קצר אחרי שהם הגיעו, כנראה בגלל הסתה של השוטרים נגד הממונים עליהם, וניסו לשכנע אותם לחפש צורה דמוקרטית יותר של עבודת המשטרה.

בשנת 2013, ממשלת בוטסואנה השעתה את שיתוף הפעולה הבילטראלי עם קוריאה הצפונית בשל חשש ממצב זכויות האדם במדינה. ב-20 בפברואר 2014 היא המשיכה בדרך זו, תוך סיום מלא של כל היחסים הדיפלומטיים והקונסולריים עם קוריאה הצפונית בעקבות דו"ח של ועדת החקירה של האו"ם לזכויות האדם בצפון קוריאה, מה שהפך את בוטסואנה למדינה האפריקאית הראשונה שמכירה, דה-יורה, בקוריאה הדרומית כממשלה הלגיטימית היחידה של קוריאה. אך למרות זאת, ביטאה בוטסואנה את "אהדת הלב" עם העם הצפון קוריאני.

באוקטובר 2015, כאשר הנשיא איאן חמה היה בסיאול, הוא התראיין לחדשות והצהיר כי אין להם עניין ביחסים הדיפלומטיים עם קוריאה הצפונית עוד, בהתייחסו להפרת זכויות האדם ולסכנה לשלום במזרח על ידי הדיקטטורה הצבאית. נוסף על כך, נשיא פרו-דמוקרטי זה גינה את פקידי הממשל של קוריאה הצפונית. "מנהיגי הצפון חיים כאילו בתקופת האבן", הביע חמה את דעתו על המדינה הידועה לשמצה בהפרות זכויות אדם.

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0