כנפי עוף באפלו

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
כנפי עוף באפלו
Homemade buffalo wings.jpg

כנפי עוף באפלואנגלית: Buffalo wing) במטבח האמריקאי הם כנפי עוף שבדרך כלל מטוגנים בשמן עמוק.

מאפיינים

כנפי העוף לאחר הטיגון מצופות או נטבלות ברוטב המורכב מרוטב חריף של פלפל קאיין על בסיס חומץ וחמאה מומסת לפני ההגשה.[1][2][3] הכנפיים מוגשות באופן מסורתי כמנה חמה, יחד עם מקלות סלרי ומקלות גזר, ומטבל של רוטב גבינה כחולה או, בעיקר מחוץ לניו יורק, רוטב ראנץ'. כנפי עוף באפלו נקראות על שם העיר באפלו, שם הומצאו, ואין להן קשר לביזון. לעיתים קרובות הן נקראות פשוט כנפי עוף, כנפיים חמות, או סתם כנפיים.

פופולריות ומוניטין

כנפי עוף באפלו צברו פופולריות בארצות הברית ומחוצה לה, כאשר כמה רשתות מסעדות באמריקה הצפונית מציגות אותן כפריט עיקרי בתפריט. השם "באפלו" מוכל כיום גם על מזונות מטוגנים מתובלים אחרים המוגשים עם רטבי טבילה,[4] כולל "כנפי עוף" ללא עצמות (עשויות מבשר חזה עוף ולא מכנף עוף),[5] מקלות עוף מטוגן, חטיפי עוף, עוף פופקורן, שרימפס, וכרובית. הרוטב משמש גם למנות אחרות, כגון פיצה, שמתובלות ברוטב הזה בסגנון באפלו או בתיבול בטעם באפלו.[6]

היסטוריה

מקור

ישנן כמה טענות שונות לגבי המצאת כנפי עוף באפלו.[7][8] האחת היא שכנפי עוף באפלו הוכנו לראשונה ב-Anchor Bar בבאפלו, על ידי תרזה בליסימו, שהייתה בעלת פאב עם בעלה פרנק בשנת 1964.[8][9] באותה תקופה, כנפי עוף היו זולות ולא רצויות, ובדרך כלל נזרקו או נשמרו לציר או למרק.

מספר גרסאות של סיפור ההמצאה הופצו על ידי משפחת בליסימו ואחרות.

צמיחה ופופולריות

טבח משמר החופים של ארצות הברית מכין כנפי עוף באפלו במטבח של אונייה USCGC ברטהולף (2009)

בשנת 1977, העיר באפלו פרסמה כרוז רשמי לכבוד הבעלים השותף של Anchor Bar, פרנק בליסימו, והכריזה על 29 ביולי 1977 כיום כנפי העוף.[10] במהלך שנות ה-70 ושנות ה-80, כנפי עוף באפלו צברו פופולריות כאוכל פאבים ומתאבנים ברחבי ארצות הברית וקנדה.[11] קמו זיכיונות גדולים שהתמחו בכנפי עוף באפלו, ובראשן Buffalo Wild Wings שנוסדה ב-1982 והוטרס ב-1983.[12] מקדונלד'ס החלה למכור את Mighty Wings כאופציה בשנת 1990 במסעדות שלה בארצות הברית.[13] ב-1994, בעקבות ארבע הופעות בסופרבול על ידי קבוצת הפוטבול באפלו בילס, רשת הפיצה דומינו'ס הוסיפה את כנפי עוף באפלו לתפריט הלאומי שלה, ואחריה פיצה האט בשנה שלאחר מכן.[14][15]

הכנה

עוף

כנפי העוף המשמשות לכנפי עוף באפלו מחולקות בדרך כלל לשלושה חלקים: תוף, שטוח וכנף, כשהאחרון שבהם בדרך כלל מושלך. באופן מסורתי, הכנפיים מטוגנות בשמן עמוק, ללא ציפוי פירורי לחם או קמח עד שהן משחימות היטב. לחלופין, הן יכולות להיות אפויות, או צלויות.[16]

רוטב

רוטב חריף על בסיס פלפל קאיין, חמאה מומסת וחומץ הם הבסיס הסטנדרטי של רוטב כנפי עוף באפלו, שעשוי להיעשות עדין, בינוני או חריף. מרכיבים אחרים נפוצים גם הם, אם כי פחות דומיננטיים, הם רוטב ווסטרשייר ואבקת שום.

רוטב כנפיים מסחרי מוכן לשימוש עשוי ברמות שונות של חריפות.[17]

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא כנפי עוף באפלו בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ Horwitz, Jeremy (1 בינואר 2008). "Chicken Wings, or, Why people Know About Buffalo". Buffalo Chow.com. אורכב מ-המקור ב-31 בדצמבר 2009. נבדק ב-18 בנובמבר 2009. {{cite web}}: (עזרה)
  2. ^ "Chicken Wings – A Hot Topic! New 2012 Wing Report!". National Chicken Council. נבדק ב-30 באפריל 2017. {{cite web}}: (עזרה)
  3. ^ Birdsall, John. "America, You're Getting Two-Thirds of the Hot Wing". Chowhound. נבדק ב-30 באפריל 2017. {{cite web}}: (עזרה)
  4. ^ Horovitz, Bruce (8 באוקטובר 2009). "Spicy buffalo flavors stampede into gobs of new food products". USA Today. נבדק ב-30 באפריל 2017. {{cite news}}: (עזרה)
  5. ^ Anthony, Ted (2023-02-10). "How the 'boneless wing' became a tasty culinary lie". Associated Press.
  6. ^ Banfield, Kelsey. "17 Hot & Spicy Buffalo Sauce-Flavored Foods". babble.com. נבדק ב-30 באפריל 2017. {{cite web}}: (עזרה)
  7. ^ Harmon, John E. "On the Wings of a Buffalo or "Mother Teresa's Wings"". Atlas of Popular Culture in the Northeastern United States. אורכב מ-המקור ב-28 ביולי 2012. נבדק ב-20 בינואר 2008. {{cite web}}: (עזרה)
  8. ^ 8.0 8.1 Trillin, Calvin (25 באוגוסט 1980). "An Attempt To Compile A Short History of the Buffalo Chicken Wing". The New Yorker Magazine. נבדק ב-2008-01-22. {{cite web}}: (עזרה)
  9. ^ Primal Grill with Steven Raichlen, PBS, August 8, 2008
  10. ^ Claiborne, Craig; Franey, Pierre (30 באוגוסט 1981). "Food; Winging It In Buffalo". The New York Times. נבדק ב-30 באפריל 2017. {{cite news}}: (עזרה)
  11. ^ Harmon, John E. "On the Wings of a Buffalo or "Mother Teresa's Wings"". Atlas of Popular Culture in the Northeastern United States. נבדק ב-1 במאי 2017. {{cite web}}: (עזרה)
  12. ^ Carlyle, Erin (9 במרץ 2011). "Buffalo Wild Wings and the triumph of the chicken wing". City Pages. נבדק ב-5 במאי 2017. {{cite news}}: (עזרה)
  13. ^ Sozzi, Brian (30 באפריל 2016). "McDonald's Brings Back Mighty Wings". The Street. נבדק ב-5 במאי 2017. {{cite news}}: (עזרה)
  14. ^ Stromberg, Joseph. "A Brief History of the Buffalo Chicken Wing". Smithsonian.com. נבדק ב-30 באפריל 2017. {{cite web}}: (עזרה)
  15. ^ Upton, Emily (21 באוקטובר 2013). "Why Buffalo Wings Are Called That". Today I Found Out. נבדק ב-30 באפריל 2017. {{cite web}}: (עזרה)
  16. ^ Barrow, Cathy. "These wings are called 'irresistible' for a reason". The Washington Post. נבדק ב-17 בספטמבר 2017. {{cite news}}: (עזרה)
  17. ^ Zimmer, Erin. "Taste Test: Buffalo Wing Sauce". Serious Eats. נבדק ב-30 באפריל 2017. {{cite web}}: (עזרה)
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0