מאיר אלפסי

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מאיר אלפסי
לידה 16 בינואר 1985 (גיל: 39)
תל אביב
עיסוק צלם עתיונות
מעסיק כיכר השבת

מאיר אלפסי (נולד בכ"ג בטבת תשמ"ה, 16 בינואר 1985) הוא צלם ישראלי חסיד חב"ד המתעד בין היתר חיי קהילות יהודיות בעולם. נוהג להפיץ יהדות במדינות אקזוטיות אליהן הגיע במהלך טיולי הצילום שלו. במשך תקופה[דרושה הבהרה] שימש אלפסי כצלם של סוכנות הידיעות רויטרס.

ביוגרפיה

נולד בתל אביב. את דרכו כצלם החל בגיל 13, אז קיבל את המצלמה הראשונה שלו.

בנערותו שילב אלפסי את אהבתו לצילום עם שליחות לקירוב יהודים במצוותו של הרבי מליובאוויטש.

לאחר שסיים את לימודיו בישיבות חב"ד ברחובות, צפת וברוקלין, יצא אלפסי למסעות בדרום אמריקה ובמדינות באסיה - הודו ונפאל. אלפסי ביקר ב-70 מדינות ותיעד את שגרת החיים בהן בעשרות אלפי תמונות.

אלפסי ביקר בין היתר בבית חב"ד מומבאי ותיעד את התמונות האחרונות בחייהם של הרב גבי ורבקי הולצברג, שלוחי חב"ד בעיר, שנרצחו במתקפת הטרור במומבאי.

המסע לאנטארקטיקה

בשנים האחרונות מתמקד אלפסי בצילומי אירועים ובד-בבד ממשיך לקיים מסעות צילום באתרים שונים ונדירים. בין היתר ביקר אלפסי במצרים, ירדן, ערב הסעודית המזרח הרחוק ותוניס.

ב-2014 יצא אלפסי למסע בן שלושה שבועות לאנטארקטיקה, כדי להדפיס את ספר התניא - ספר הייסוד של חסידות חב"ד. המסע כלל מספר טיסות, שיט ממושך באונייה ומסע רגלי יחד עם מדפסת שבאמצעותה הודפסו הספרים[1].

בשנת 2015 הושבו ספרי חב"ד האבודים שהיו בידיהם של שלטונות רוסיה לאגודת חסידי חב"ד העולמית. אלפסי הורשה להצטרף לשליחי חב"ד במוסקבה שנכחו באירוע סגור בהשתתפותו של הנשיא ולדימיר פוטין[2].

בשנת 2016 הגיע אלפסי למחנה הבסיס של הר האוורסט שם הדפיס עותקים נוספים של ספר התניא[3][4].

עבודתו כצלם

בשנת 2009, עם הקמת אתר האינטרנט כיכר השבת, הצטרף אלפסי לצוות האתר ושימש כצלם ראשי במשך שנים.

במקביל, משמש אלפסי כצלם של אתר האינטרנט "שטורעם" אחד מאתרי האינטרנט המובילים של תנועת חבד בישראל, ומתעד מדי שנה את כינוס השלוחים העולמי הכולל מפגש של כ-4,500 שלוחים מכל רחבי העולם למרגלות ביתו של הרבי מלובאוויטש.

בין השנים 2014-2016 פרסם אלפסי סדרת כתבות בשבועון בקהילה על מסעותיו ברחבי העולם.

אלפסי מפרסם כיום כתבות לשבועון החרדי משפחה.

תמונותיו של אלפסי הוצגו בתערוכה בכנסת ישראל במסגרת יום עיון שהתקיים לחבד ובמוזיאון היהודי במוסקבה ובמקומות יהודים בעולם.

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0