מגלן חום-צוואר

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
קריאת טבלת מיוןמגלן חום-צוואר
CURICACA ( Theristicus caudatus ).jpg
מגלן חום-צוואר בפנטנל, ברזיל
מיון מדעי
סוג: מגלן ארגנטיני
מין: מגלן חום-צוואר
שם מדעי
Wikispecies-logo.svg Theristicus caudatus

מגלן חום-צוואר (שם מדעי: Theristicus caudatus) הוא מין של מגלן גדול, שמצוי באזורים הפתוחים של מזרח וצפון אמריקה הדרומית. בעבר, הוא מוין כתת-מין של המגלן שחור-הפנים, אך מכיוון שהוא חי באזורים קרירים ובטנו חומה, בשונה מהמגלן שחור-הפנים, הוא נחשב כיום כמין נפרד.

מאפיינים

אורכו כ-75 ס"מ. הצוואר חום-צהבהב, הכנפיים והגב אפורים, הבטן ונוצות התעופה שחורות, ועל הכנפיים יש כתם לבן. המקור וקטע העור החשוף שמקיף את העיניים שחורים; הרגליים אדומות.

המגלן חום-הצוואר מצוי במגוון רחב של בתי גידול: בין השאר שדות, ביצות, סוואנה וערבות. ישנן שתי אוכלוסיות: תת-המין T. c. caudatus מצוי בצפון ומרכז אמריקה הדרומית, במדינות קולומביה, ונצואלה, גיאנה הצרפתית, גיאנה, ברזיל וסורינאם; בעוד תת-המין T. c. hyperorius מצוי בדרום-מרכז אמריקה הדרומית: דרום ברזיל, מזרח וצפון בוליביה, פרגוואי, אורוגוואי וצפון ארגנטינה. המגלנים חיים בעיקר באזורי שפלה סובטרופיים, אך עשויים להגיע גם לאזורי רמה (אם כי, לעולם הם לא נצפו בגבהים בהם מצוי המגלן שחור-הפנים). המגלנים חומי-הצוואר יציבים; משמע, הם כמעט ואינם נודדים.

מכיוון שאוכלוסייתו גדולה (לפי ההערכות האחרונות, היא עומדת כיום על כ-25,000 עד כ-100,000 פרטים), המגלן הוכרז במצב "ללא חשש" ברשימה האדומה של ארגון IUCN.

המגלן חום-הצוואר ניזון בעיקר מחרקים, עכבישים, צפרדעים, זוחלים, שבלולים וחסרי-חוליות אחרים. הנקבה מטילה 2-4 ביצים, בקן שבנוי מזרדים וענפים, ומוקם על עץ.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא מגלן חום-צוואר בוויקישיתוף

הערות שוליים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0