מונטיאקים

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
קריאת טבלת מיוןמונטיאקים
מונטיאק הציצית
מונטיאק מצוי
מיון מדעי
ממלכה: בעלי חיים
מערכה: מיתרניים
מחלקה: יונקים
סדרה: מכפילי פרסה
משפחה: אייליים
תת־משפחה: איילים
שבט: מונטיאקים
שם מדעי
Wikispecies-logo.svg Muntiacinae
תחום תפוצה
תפוצת המונטיאקים

מונטיאקים (שם מדעי: Muntiacinae) הם שבט של איילים החיים בדרום ומזרח אסיה וכוללים שני סוגים. בעבר סווגו כתת-משפחה בפני עצמם, אך כיום מסווגים כשבט בתת-משפחת האיילים.

מאפיינים

המונטיאקים הם איילים קטנים למדי גובהם בכתפיים הוא 70-30 ס"מ בלבד. קרניהם דקות בעלות 3-1 סיעופים, ומכוסות ברובם בפרווה גרמית; בדומה לאיילי מושק ואלקרן הגדות לזכרי המונטיאקים זוג ניבים קטנים הבולטים מפיהם. מרביתם חיים ביערות טרופיים, פעילים משעות הערב עד שעות הזריחה, וביישנים מבני אדם. בדומה למזאמות והצביונים גם המונטיאקים ממלאים תפקיד אקולוגי ביער של אכילת פירות, עלים, צמחים וכדומה.

מיון

גלריה

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף ראו מדיה וקבצים בנושא זה בוויקישיתוף.