נמר צפון-סין

מתוך המכלול
קפיצה אל: ניווט, חיפוש
נמר צפון-סין
Chinesischer Leopard Panthera pardus japonensis Tierpark Hellabrunn-5.jpg
מיון מדעי
ממלכה בעלי חיים
מערכה מיתרניים
מחלקה יונקים
סדרה טורפים
משפחה חתוליים
סוג פנתר
מין נמר
תת-מין נמר צפון-סין
שם מדעי
Panthera pardus japonensis
תחום תפוצה
תפוצה משוערת של נמר צפון סין.

נמר צפון-סין (שם מדעי: Panthera pardus japonensis) הוא תת-מין של הנמר השוכן בחלקה הצפוני של סין ואולי גם בקוריאה. תפוצתו בעבר גבלה בתפוצתו של נמר אמור בצפון, ובדרום היא גובלת עם תפוצת נמר הודו-סין. נמר צפון-סין הוא נדיר ביותר בטבע וקשה מאד לראותו. הוא ניזון מאיילים, חזירי בר, כבשים וכדומה.

כמו כל הנמרים החיים באקלים קר (נמר אמור ונמר ברבארי), נמר צפון-סין גדול יחסית ליתר תת-המינים של הנמר. פרוותו של תת-מין זה שונה מפרוותיהם של תת-מינים אחרים של הנמר: היא כתומה וכהה יותר, הטבעות דמויות השושנה הן גדולות וכהות. צבע הפרווה המוקפת בטבעות כהה יותר מהפרווה מחוץ לטבעות ואף לפעמים בתוף הטבעות, ישנן נקודות שחורות.

משקלם של הזכרים נע בין 36 עד 89 ק"ג. משקלן של הנקבות נמוך בצורה ניכרת מזה של הזכרים: הוא נע בין 27 עד 59 ק"ג. גובה הנמרים הוא בין 120 ל-176 ס"מ. תוחלת חייו של נמר צפון-סין בטבע היא כ-12 שנים, ואילו בשבייה נמר זה יכול לחיות מעל 20 שנים.

כאמור, נמר צפון-סין חי בסין מאזור סיצ'ואן עד לדרום סין וצפון בייג'ינג. בנוסף לאזור מחייתו בסין, נמר צפון-סין חי גם בקוריאה. על אף גודלו של אזור מחייתו, נמר צפון-סין שרוי בסכנת הכחדה גם בשל פרוותו. גודל האוכלוסייה מונה פחות מ-2,500 פרטים בטבע ועוד כ-100 פרטים החיים בשבייה. נעשים ניסיונות לשמרו בגני חיות אך לשם כך יש להחדיר עוד פרטים מהטבע לאוכלוסייה בשבי כדי להגדיל את השונות הגנטית הנמוכה הקיימת בשבי. לצורך כך, נהוג לקחת את הנמרים ה"בעיתיים" אשר חדרו ליישובי אדם ופגעו בבעלי החיים בכפרים.

קישורים חיצוניים

סמל המכלול גמרא 2.PNG
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רישיון cc-by-sa 3.0